Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Emma Koivisto räddade poäng för sitt GFC med såväl mål som assist mot Kristianstad. Bild: NICKLAS ELMRIN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nytt poängtapp för GFC – mot kommande finalmotståndaren

GFC tappade under söndagen två nya poäng i jakten SM-guldet. Trots spelövertag borta mot Kristianstad slutade matchen 2–2.
– Just nu är jag besviken över resultatet, säger målskytten Emma Koivisto,

Med en cupfinal i antågande var det två till viss del reservbetonade lag som gjorde upp på Vilans IP under söndagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I GFC fick bland annat Karin Lundin, Amanda Johnsson Haahr och Emma Pennsäter sina första starter för säsongen – men det var mer startvana Emma Koivisto som på en fin djupledspass från Rebecka Blomqvist kunde sätta 1–0 för bortalaget.

– Det var en fantastisk pass av Rebecka, så mitt jobb blev väldigt enkelt. Jag hade bara målvakten att överlista, säger Emma Koivisto om sin iskalla placering.

Med fem minuter till paus iscensatte Kristianstad en blixtvändning. 1–1 på straff följdes upp av 2–1 innan paus genom Svava Gudmundsdottir.

Spelare halkade till höger och vänster

I paus var underlaget det stora samtalsämnet: Det blöta gräset på Vilans IP ledde till stora problem för spelarna– och i vissa skeden var det näst intill skrattretande hur 22 ”Bambis” (ja – även målvakterna) halkade åt höger och vänster.

– Det gjorde det väldigt svårt för båda lagen att spela fotboll. Det var samma sak när vi spelade här i höstas så vi var förberedda när vi såg att det skulle regna. Men det är ändå svårt att göra något konstruktivt åt det, säger Emma Koivisto.

I andra halvlek slutade åtminstone Göteborg svira något – och kvitteringen kom med halvtimmen spelad. Denna gång var Emma Koivisto inte målskytt – utan i stället framspelare – när hennes inspel hittade fram till Julia Zigiotti Olme i boxen.

– För att vara ärlig så drog jag bara in bollen framför mål så hårt som möjligt och hoppades på det bästa. Jag såg inte vem som fanns där, men jag är glad att Julia var där, säger Koivisto.

Tappar nya poäng i toppjakten

GFC gjorde strax därpå ett trippelbyte i jakten på ett segermål. Men det var ingen av inhopparna – utan Rebecka Blomqvist – som skulle få det bästa läget.

Blomqvist löpte mot ett friläge, och från andra hållet kom hemmakeepern Brett Maron. Då gav gräset vika på nytt …

Blomqvist halkade rakt in i Maron – som blev liggande men till slut kunde spela vidare.

I stället slutade matchen 2–2, och GFC tappar ytterligare två tidiga poäng i jakten på Rosengård i tabellen. Nu är det fyra poäng upp efter tre spelade matcher.

– Just nu är jag besviken över resultatet. Samtidigt vet vi att säsongen är lång. Vi hade svackor i fjol med och ändå var vi med om guldet hela vägen in, säger Emma Koivisto.

Nu laddar lagen om för en ny drabbning om bara tre dagar – då det vankas cupfinal på Valhalla IP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.