Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hannes Sahlin blev kvalhjälte för Örgryte 2015. Dags igen nu? Bild: Jenny Ingemarsson

Nytt kval - samma hjälte?

Kvalhjälte mot Mjällby 2015. Hannes Sahlin, 29, iklär sig gärna samma roll 2017. – Vi har gjort division 1 innan, det får vara bra med det, säger han.

Förlängning. Nerv. Drama.
Då dök plötsligt Hannes Sahlin upp inne i straffområdet. Var kom han ifrån? Ingen visste.
Hur som helst nådde mittbacken först på Hampus Bohmans inlägg och tryckte in bollen bakom Mattias Asper. 
Målet betydde att Örgryte slog ut Mjällby i kvalet till superettan 2015. Glädjen visste inga gränser.

Två år senare drabbar lagen samman igen – på exakt samma kvalnivå. Vinnaren spelar i superettan 2018, förloraren i division 1. Det är upplagt för ett nytt drama.
– Gör alla det vi ska och lite till så löser vi det. Men Mjällby är ett bra lag, säger Hannes Sahlin.

Vad minns du från avgörandet 2015?
– Det var en av få gånger jag sprang upp... Jag minns att det kom ett inlägg, att jag kände en liten touch och att den gick in i bortre. Det är klart att det var kul, men det är historia nu.
Historia, ja, men blixten kan faktiskt slå ner två gånger på samma plats. Scenarion kan upprepa sig.

Hannes Sahlin finns med i den 18-mannatrupp som Öis-tränaren Sören Börjesson har tagit ut till det första kvalmötet på Strandvallen under onsdagskvällen. Returen spelas på Gamla Ullevi på lördag. Dyker Sahlin upp i straffområdet igen?

– Haha! Ja, under någon av matcherna dyker jag upp där, säger han och ler.

29-åringen och Örgryte får räknas som stora favoriter i kvalet, trots en svag säsongsavslutning. Mjällby har trotsallt ägnat de senaste åren åt att åka rutschkana igenom seriesystemet. I fjol räddade de division 1-kontraktet i den allra sista omgången.

– Det är klart att vi känner press, men det ska vi kunna klara av att hantera, säger Sahlin.

Man vill inte tillbaka till division 1, va?
– Nej. Det är trökiga matcher och allt runtomkring är mycket mindre. Vi har gjort det innan, det får vara bra med det.

Vad gäller Öis-truppen vid sidan om Sahlin så finns Fredrik Björck återigen med. 38-åringen, som har haft stora ryggproblem, ska kräma ut det sista ur kroppen nu. Efter kvalet är karriären över.

– Jag har väl känt såhär ganska länge, speciellt med ryggen i våras. Varenda dag på jobbet var en kamp mot klockan. Det blev inte mycket kvalitet kvar. Jag har haft en lång karriär så det känns bra på det sättet. Sedan är det såklart mycket man kommer sakna med fotbollen, säger han.

Mer? Martin Mutumba är petad. Av konkurrensskäl enligt Sören Börjesson.
– Martin bjuder alltid upp. Det händer alltid grejer och han är full med energi, men just till den här matchen har vi valt att göra såhär, säger han.

Vad säger du om Mjällby?
– De har gjort en bra säsong och är ett passningsskickligt lag som anfaller med en hel del folk. Visst kommer de, framförallt på hemmaplan, försöka sätta fart på det. Vi måste vara beredda på det oväntade. Det kommer olika typer av inlägg och djupledsspel som är lurigt. Det blir inte lugnt.