Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Nytt fiasko av Blåvitt – slutar tia

Efter en lovande start tappade Blåvitt initiativet helt. Sundsvall vann med 3–0 och på Gamla Ullevi ekade buropen i säsongens sista match.

IFK såg ut att ta ett rejält grepp om matchen från start. Med det nykomponerade mittfältet, där Sören Rieks och Mix Diskerud styrde på mitten, tycktes kontrollera händelserna och Blåvitt kombinerade sig fram till ett antal halvchanser.

Men det där sista fattades. Och efter ett tag började gästerna från Sundsvall ta för sig mer och mer. I minut 36 rullade man upp IFK försvaret ordentligt och David Myrestam fick gott om tid att placera in 1–0.

Bara fyra minuter senare var det dags igen när Peter Wilson ostört kunde dunka upp en retur i nättaket. 2–0 till Sundsvall och på Gamla Ullevi buades det kraftigt när domaren blåste för pausvila.

Den andra halvleken fortsatte i samma mönster. Ett håglöst Blåvitt försökte, men skapade inga heta chanser. Istället var det Sundsvall som återigen fick fart på visselkören på Gamla Ullevi genom att göra 3–0. Målet kom efter ett misstag från Pontus Dahlberg som gav Linus Hallenius ett friläge. Hallenius fintade snyggt bort Dahlberg och satte bollen i öppet mål.

"Tyvärr ganska iskalla"

Alf Westerberg bytte in Elias Omarsson istället för Mikael Boman för att försöka bryta trenden. Han var också nära att reducera på passning från Sebastian Ohlsson, men skottet gick strax utanför.

– Vi hade verkligen, verkligen trodde jag, förberett oss för en  bra avslutning här hemma på Gamla Ullevi. Det var naturligtvis vad vi ville. Jag tycker att vi  kommer ut rätt så bra den här matchen. Vi spelar helt ok 25-30 minuter, men vi är ineffektiva och när Sundsvall får hål på oss … jag får konstatera att då har vi lite att komma med. Sundsvall är mycket bättre än oss där matchen avgörs. Vi är tyvärr ganska iskalla i båda straffområdena, säger IFK-tränaren Alf Westerberg.

I den 84:e minuten fick i alla fall hemmapubliken något att glädjas över när unge Erik Gunnarsson byttes in och därmed gjorde allsvensk debut.

– Det som är positivt är att vi tagit tillfälle att matcha och ge yngre spelare speltid. Det kan jag säga att jag trivs med, säger Westerberg.

Ingen passning till styrelsen

I övrigt var säsongens sista match ännu en blåvit besvikelse och laget slutar tia i tabellen. Ett stort misslyckande för laget som letts av först Jörgen Lennartsson och sedan Alf Westerberg detta år.

– För det första så är det inte mitt eget beslut. Men jag kommer ju att vara fotbollstränare i IFK Göteborg i någon form även nästa år. Jag är naturligtvis besviken på den här avslutningen, men jag är kanske mer besviken att vi tappade momentum i september där vi kommer från en väldigt bra augustimånad. Vi fick med oss Ullevi då, och allt kändes väldigt bra. Tyvärr kunde vi inte hålla i det. Just nu är man både besviken och lite ledsen på det här, men jag tror samtidigt att man får konstatera att det varit lite omstöpning i truppen i somras, ett par tunga kort försvann för oss.

På frågan om han ville skicka någon ”passning” till klubbledningen inför nästa säsong svarade Westerberg:

– Det är en pågående process som vi för en dialog kring. Att truppen behöver förstärkas och förändras, det är ju både styrelsen och Mats medvetna om och jobbar hårt med. Så där är jag inte bättre passningsspelare än våra spelare i dag.