Nytt derbykryss – Abraham poängräddare för Blåvitt

Derbyt mellan IFK Göteborg och BK Häcken slutade 1–1. Snacket efteråt handlade dock mest om den slitna planen – och om Pontus Wernblooms utskällning.

ANNONS
|

0–0 och 0–0. Två gånger i rad hade vi bjudits på mållösa derbyn mellan IFK Göteborg och BK Häcken.

Det blev inte en tredje.

Måndagens möte slutade 1–1 sedan Leo Bengtsson hade gett BK Häcken ledningen redan i den nionde matchminuten – fint framspelad av Godswill Ekpolo.

– Ett bra inlägg. Jag tog mig in i boxen där jag ska vara och sedan var det bara att stöta dit den, säger Bengtsson.

Sargon Abraham var sedan den som kvitterade och fixade en blåvit poäng. Hans mål kom i matchminut 18. Tobias Sana klackade fram.

– Ett skönt mål, säger Abraham som inte hade nätat i allsvenskan sedan mötet mot Mjällby AIF i omgång tre.

ANNONS

– Det var ett tag sedan, men det är inget jag tänker på. Det var bara skönt att göra ett mål som betydde en viktig poäng.

Ja, 1–1-resultatet innebar att FK Göteborg vann mark i botten (de blåvit är fyra poäng före Kalmar FF på kvalplats nu). 1–1-resultatet innebar också att BK Häcken tappade i toppen (de gulsvarta är fyra poäng bakom IF Elfsborg på andraplats nu).

Två omgångar återstår.

Så. Till det som hamnade i fokus. Till det som inte var resultat eller tabellplaceringar.

Först: Planen.

Gamla Ullevi hybridgräsmatta är sliten. Riktigt sliten. Inför matchen hade BK Häcken-tränaren Andreas Alm konstaterat att det nog var mer konstgräs än naturgräs kvar ...

Orden var liknande både under och efter matchen.

– Du ser ju, det går inte att spela fotboll. Det passar dem lite mer, Wernbloom (Pontus) och de grabbarna, konstaterade Ahmed Yasin.

Bland annat.

LÄS MER:Båda lagen sågar planen: ”Går inte att spela fotboll”

Sedan: Utskällningen.

Kort efter slutsignalen vände sig IFK Göteborgs Pontus Wernbloom mot den sent inbytte lagkamraten Emil Holm och skrek: ”Ett helt horribelt inhopp”.

En kort stund senare förklarade han agerandet.

– Ni hör allt man säger. Jag var lite förbannad, det var inte på Holm. Jag pratade med honom efteråt och det är inga ”hard feelings” eller så alls. Allt hörs nu. Jag orkar inte kommentera allt jag säger, då gör jag inget annat efter matcherna.

ANNONS

Ångrar du dig?

– Det gör man alltid. Det är i stridens hetta. Jag har inte kunnat kontrollera mig på 34 år, så ... Det viktigaste är att man går vidare. Jag har pratat med Holm och nu är det lugnt.

LÄS MER: Wernbloom skällde ut Holm efter slutsignalen

Wernblooms utspel efter slutsignalen hördes av IFK Göteborg-tränaren Roland Nilsson som sa: ”Knip igen, Pontus”.

– I stridens hetta när man springer där ute är det lätt att man glappar lite för mycket ibland. Tyvärr är det så att någon annan ibland som får skrapan som inte ska ha den. Sådant händer ibland. Det viktigaste är att Pontus har pratat med Emil så att Emil förstå att det inte är några ”hard feelings” och att det inte var Emil han var förbannad på, konstaterar Roland Nilsson.

Emil Holm till sist:

– Det är sådant som händer på fotbollsplanen, det är inga konstigheter.

Vad har ni sagt till varandra efteråt?

– Det var ingenting. Det är sådant som händer på planen. Han kom fram och bad om ursäkt och det är ”no hard feelings”. Det är en svingo gubbe, liksom. Så det är inga konstigheter.

Det var derbyt det. Händelserikt. Och inte 0–0.

ANNONS

Fakta: Så startade lagen

IFK Göteborg (4–4–2): Giannis Anestis – Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Jakob Johansson, Sebastian Eriksson – Sargon Abraham (Emil Holm, 85), Pontus Wernbloom, Alhassan Yusuf, Giorgi Kharaishvili (August Erlingmark, 50) – Tobias Sana, Alexander Farnerud (Robin Söder, 64)

BK Häcken (4–2–3–1): Pontus Dahlberg – Godswill Ekpolo (Oskar Sverrisson, 81), Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren – Ahmed Yasin, Viktor Lundberg (Patrik Wålemark, 69), Leo Bengtsson (Alexander Faltsetas, 81) – Alexander Söderlund (Ali Youssef, 69)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS