Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nytt coronafall i IFK Göteborg – Kouakou har testats positiv

Ett tredje covid-19-fall har bekräftats i IFK Göteborgs trupp. Christian Kouakou har testats positivt för viruset, det skriver klubben på sin hemsida.
– Vi vet inte var han har fått det. Det är inte lika tydligt som med ”Bjärs” och ”Agge”, säger sportchef Pontus Farnerud.

Han syftar på Mattias Bjärsmyr och August Erlingmark. De var de första att testa positivt för covid-19 i IFK Göteborgs A-trupp. Båda fick, av allt att döma, smittan från familjemedlemmar.

Det är mer tveksamt kring hur Christian Kouakou har kommit i kontakt med coronaviruset.

– Det vet vi inte. Vi vet inte var han har fått det. Det är inte lika tydligt som med med ”Bjärs” och ”Agge”, säger alltså sportchef Pontus Farnerud.

LÄS MER: August Erlingmark har testats positivt för covid-19

Klart är dock att Kouakou isolerades från övriga laget och personalen på Kamratgården i mitten av förra veckan. Och att han lämnade ett positivt test under måndagen.

– Han var inte dålig när han var här i förre veckan. Sedan blev han sämre under en natt i mitten av veckan. Precis som tidigare följer vi restriktionerna. Där känner vi oss väldigt trygga att vi återigen har agerat på ett väldigt bra sätt, säger Pontus Farnerud.

Ändå, känner ni någon oro över att smittan ska börja spridas i spelartruppen?

– Vi vill ju självklart inte att det ska spridas. Och vi gör allt vi kan för att hålla det borta från Kamratgården med olika typer av restriktioner. Det är klart att vi försöker vara ännu mer försiktiga än vad vi har varit tidigare.

I och med landslagsuppehållet har IFK Göteborg inte spelat allsvensk match sedan 8 november mot Helsingborg. Nästa match är på måndag, derby mot Häcken.

Det är oklart om Christian Kouakou kan finnas med då. Detsamma gäller August Erlingmark som ännu inte är tillbaka i träning.

– Vi följer restriktionerna och just nu är han inte tillräckligt återställd för att komma tillbaka. Vi hoppas att han ska vara det så snart som möjligt, säger Pontus Farnerud.

LÄS MER: Det här händer när en Blåvitt-spelare misstänks ha covid-19

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.