Nyförvärven levererar i Örgryte: "Jag är ju en best"

ANNONS

2-1-segern hemma mot Norrby IF var logisk, men trots detta var tränare Marcus Lantz långt från nöjd. Örgryte hade stort övertag under stora delar av matchen och något man skulle kunnat utnyttja bättre enligt Lantz.

– Vi skulle ju ha avgjort redan det under första halvlek, men vårt problem är målskyttet och det vet vi. Redan under de första 15 minuterna skulle vi ha gjort både 2-och 3-0 på de chanserna vi har, säger han efter segern.

Men det fann ävenflera ljusglimtar för tränaren i laget. Bland annat nyförvärven Petter Björlund och Albin Skoglund (som bägge spelade sin andra match och första hemmamatch) och bjässen Hakeem Araba som gjorde sin Öis-debut.

ANNONS

– Klart det var roligt, Albin kom ju in här och gör en riktigt bra match! Man får inte glömma att han inte direkt gjort några seniormatcher. Hakeem nickskarvar ju fram till 2-1-målet, samtidigt som han var säker på bollen. Sen får ju Petter komma in från start, göra sin andra match och göra mål. Det här visar ju att de tre vi tagit gör det bra.

"Jag är ju en best"

Ett av nyförvärven som varit rejält omtalat var den minst sagt storvuxne anfallaren Hakeem Araba. Något som märktes på fansen som jublade så fort engelsmannen rörde bollen.

– Jag blev riktigt glad och kände att jag fick ett varmt välkomnande, det var riktigt härligt!

Första matchen kunde knappast slutat bättre för Araba som, med hjälp av sin stora kroppshydda,dessutom fick spela fram till det viktiga 2-1-målet genom en nickskarv till Sliper.

– Det var vad tränaren hade sagt till mig, att gå ut på planen och hjälpa laget så mycket som jag kan. Jag är ju en best, så jag gjorde bara vad jag kan bäst.

Björlund växer in i laget

Trots sitt 1-0-mål är Petter Björlund långt från en offensiv värvning, med tanke på attmittbacken endast gjorde ett mål under sina 107 Superettan-matcher för Ljungskile. Men utöver ett sällsynt målskytte tycker Björlund att han börjar växa in i speltänket.

ANNONS

– Jag är nöjd! Sen spelar Örgryte mer med bollen på marken än vad jag är van vid från Ljungskile, men jag anpassar mig och jag tycker att för varje match som går hittar jag vägar som jag kan spela bollen. Jag kommer in i det mer och mer, säger han efter sin andra match för Öis.

ANNONS