Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Nyförvärvet skadad – missar mötet med gamla klubben

Anton Wede kom till Gais under sommaren från Helsingborg. Efter att ha startat de två första matcherna i sin nya klubb finns nu inte mittfältaren med i truppen i mötet med hans gamla klubb Falkenberg på grund av en ljumskskada. – Det är klart att det känns lite tungt, säger Wede.

Anton Wede värvades till Gais från seriekonkurrenten Helsingborg under sommarfönstret. I sin nya klubb har han fått en bra start och tagit plats i startelvan i de två senaste matcherna. Nu har dock mittfältaren drabbats av ett bakslag. I senaste förlustmatchen mot Gefle tvingades Wede kliva av skadad.

– I slutminuterna så hände något med ljumsken. Jag hade en skadeperiod i Helsingborg i några veckor. Det var kanske lite för hastigt att gå på och matcha direkt, säger Wede.

Skadan innebär att Wede nu missar matchen mot hans gamla klubb Falkenberg. Många av de spelarna som Wede spelade med i Falkenberg är fortfarande kvar där. Därför känns det extra tråkigt att inte kunna spela matchen.

– Det är klart att det känns lite tungt. Varje match man missar känns tungt. Så det känns lite tråkigt men man måste acceptera det. Risken är ju annars att man förstör hela hösten om man får en stor bristning. Så det var ett ganska lätt beslut ändå, det känns okej.

"Jag hade en jättebra tid i Falkenberg"

Det var i Falkenberg Wede fick sitt stora genombrott. Wede tillhörde Elfsborg som junior men lyckades inte slå sig in i Borås-laget. Istället blev det en flytt till Falkenberg där Wede presenterade sig på riktigt. Han spelade i klubben åren 2011-2014 och var en viktig kugge när laget tog sig upp i allsvenskan 2013. 

– Jag hade en jättebra tid i Falkenberg. Jag trivdes jättebra och jag blev en bättre spelare. Jag fick lite mitt genombrott där efter att inte fått så mycket speltid i Elfsborg.

"Väldigt bra trupp att komma in i"

Även om Wede inte tillhört Gais särskilt länge så känner han sig redan som hemma i klubben.

– Jag har varit i klubben i två veckor nu. Jag tycker först och främst att jag kommit in väldigt snabbt i laget. Väldigt bra trupp att komma in i. Spelmässigt tycker jag det gått ganska snabbt att förstå, likt hela laget, den fotbollen som Bosko (Orovic) vill spela. Det känns som att vi är på rätt väg spelmässigt.

Wede har bara positiva ord att säga om tränare Orovic, som också är relativt ny i klubben.

– Bosko är en bra tränare med många idéer. Han vill spela en fotboll som passar mig och som många tycker det är roligt att spela. Så det är bara positivt. 

Hur länge Wede nu är borta är ännu inte klart. Men mittfältaren har förhoppningar om att vara spelklar redan till tisdagens match mot Öster.

– Jag hoppas att det bara är den här matchen jag missar. Men det är lite tidigt att säga än.