Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nyförvärvet in – då petas Nordström: "Det är alltid konkurrens"

Billy Nordström kom till IFK Göteborg för att täcka upp efter att Scott Jamieson lämnat, av allt att döma blir den egna produkten nu bänkad mot Kalmar i förmån för inlånade Sam Adekugbe. – Ni tolkar det så, men vi får se lite senare, säger Billy Nordström.

När Scott Jamieson lämnade Kamratgården i slutet av juni stod Blåvitt utan någon vänsterback. Det dröjde dock inte länge innan man kallade tillbaka den egna produkten Billy Nordström från Varbergs BoIS. Vilket i sin tur ledde till att 21-åringen fick spela två matcher från start till slut.

Men borta mot Kalmar FF verkar han dock få finna sig på bänken, detta då han under lördagsträningen fick träna med reserverna. Samtidigt som nyförvärvet Sam Adekugbe, även han vänsterback, tränade med de ordinarie. En indikation på vem som får en plats i startelvan.

– Ni tolkar det så, men vi får se lite senare, säger Billy Nordström efter träningen.

Gillar konkurrensen

Oavsett vem som spelar som vänsterback mot Kalmar FF ser Nordström mest positivt på att han någon att konkurrera med.

– Jag hade ju ett halvår i Varberg där jag inte konkurrerade med någon, inte ens någon U19-spelare. Då finns det risk för att man blir bekväm. Det var det samtalet jag och Mats hade innan jag kom tillbaka, han sa till mig att det skulle vara två vänsterbackar. För mig spelar det ingen roll, jag tror baskonkurrens gynnar.

Även Sam Adekugbe ser hela situationen som naturlig.

– Enligt mig är det konkurrens på hela planen, så det är ingenting som tränaren behöver adressera. Jag tror såklart att han vill ha mer än en bra spelare på varje position. Så om bägge spelarna gör så bra de kan kommer det hjälpa laget mer. Det här är inget ovanligt, det är alltid konkurrens inom fotboll.

"Angenäma problem"

För den kanadensiska vänsterbacken blev dock debuten lite ovan eftersom han fick byta av en skadad Martin Smedberg Dalence, som då spelade som högerback.

– Jag fick anpassa mig snabbt. Eftersom jag blev in kastad i matchen så snabbt han jag ju inte tänka så mycket. Jag gick in lite smått överraskad på en ovan position, så då var det bara att ta tag i matchen och så gott jag kunde.

Tränare Alf Westerberg kan, som det ser ut nu, mer eller mindre njuta av situationen på vänsterkanten.

– Billy har gjort två riktigt bra matcher sedan han kom in och Sam visade vad han kan, det är detta som kallas för angenäma problem. Vi är ju väldigt starka på den positionen för det första. Sam visade ju vad han kan på en annan position och båda två är väldigt användbara på andra positioner.