Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Nyförvärvet: "Det blir en nystart"

Gais förstärker truppen inför höstsäsongen. Under fredagen blev det klart att 27-årige innermittfältaren Anton Wede värvas in från Superettan-konkurrenten Helsingborg. – Det blir en nystart för mig personligen, säger nyförvärvet.

Gais kom inte upp i nivå under vårsäsongen. Efter 14 spelade matcher har laget endast två poäng ner till negativt kval. Nu hämtar klubben in allsvensk rutin från Helsingborg i form av mittfältaren Anton Wede.

– Det känns jättebra att det blev klart. Det gick ganska snabbt allting från att jag kom tillbaka från semestern, säger nyförvärvet till GP.

Anton Wede slog tillsammans med tvillingbrodern, Calle Wede, igenom med besked i Falkenberg för några år sedan. Sedan gick flyttlasset till Helsingborg där Anton har spenderat de två senaste säsongerna. Men nu byter han alltså Olympia mot Gamle Ullevi.

– Det blev en situation som gjorde att jag kom efter i konkurrensen. Jag hade ett bra snack med tränaren i Helsingborg (Per-Ola Ljung). Vi gick igenom hur situationen såg ut och med tanke på att de fått in bra nyförvärv så var det osäkert med speltid för min del. Därför blev Gais ett jättebra beslut.

Varför blev det Gais?

– Jag har haft ett bra snack med både Patrik (Ingelsten) och Bosko (Orovic). Bosko har gått igenom med mig hur han har tänkt sig. Det känns jättebra med honom som tränare. Det ska bli kul med nytt lag. Det blir en nystart för mig personligen.

Är du nöjd med din tid i Helsingborg?

– Jag har trivts jättebra i Helsingborg. Det är en fin klubb med många supportrar och en traditionsstark klubb liksom Gais. Men självklart är det tråkigt med resultatet förra säsongen. Men jag har trivts bra i klubben.

Är du nöjd personligen?

– Personligen är jag nöjd med min förra säsong. I år har det inte alls varit lika bra. Jag har inte kommit upp i samma nivå och är självkritisk till att jag inte spelat lika bra. Jag har också haft problem med en skada i år.

Hur känns formen nu?

– Just nu känner jag mig i bra form. Jag hoppas att jag ska kunna bidra med mina styrkor med tekniken och löpstyrkan. Sen ska jag också bidra med energi till laget.

Wedes kontrakt med Gais sträcker sig 2018. Än så länge har han inte hunnit träna med sin nya klubb utan första träningen med sitt nya lag blir på måndag. Målet är att ta en plats i matchtruppen som möter Öster den 24 juli.

– Första träningen gör jag på måndag. Nu vill jag bara komma igång med en bra träningsvecka. Jag vill vara med i truppen till varje match men just nu ligger fokus på att komma i ordning med allt.

Vad krävs för att Gais ska lyfta under hösten?

– Jag har varit med i superettan i år och den är en jämn serie. Det är tight om platserna men med några segrar så kan man klättra. Sedan är det inte heller jag som är ny så förhoppningsvis kan vi komma med lite ny energi nu efter uppehållet. Men vi kommer blicka uppåt.