Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hosam Aiesh har kommit in bra i gruppen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Hosam Aiesh har kommit in bra i gruppen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nyförvärven känner sig hemma i IFK Göteborg

Efter stora förändringar på kort tid i den blåvita truppen börjar IFK Göteborgs nyförvärv känna sig hemma. Både Hosam Aiesh och Tobias Sana har kommit in bra i den nya gruppen.
– Jag känner att det blir bättre och bättre, säger Hosam Aiesh.

Efter matchen mot Falkenberg har det funnits ett par frågetecken att räta kring läget i den blåvita truppen. Vem ersätter Sebastian Ohlsson som högerback? Är Nzuzi Toko redo att göra en hel match där efter sin skada? Hur går det för nyförvärven Hosam Aiesh och Tobias Sana i den nya omgivningen?

Poya Asbaghi var vid sista träningen före bortamatchen mot Helsingborg i vanlig ordning hemlighetsfull kring vilken startelva han planerar att mönstra. Men han kunde trots det ge en del svar.

Om Nzuzi Toko:

– Han tränar för fullt. Vi får se imorgon om han är redo för 90 minuter och om han startar.

Om Hosam Aiesh och Tobias Sana:

– Både Hosam Aiesh och Tobias Sana har kommit in på ett bra sätt. Det var mycket som var helt nytt för dem inför matchen mot Falkenberg och det har gått fort.

Spelarna tar ansvar

Under veckan har framförallt klubbens mer erfarna spelare tagit ett stort ansvar vad gäller att få in nyförvärven i gruppen. Framförallt är det något som framförts av Hosam Aiesh.

– Hosam kom fram till mig häromdagen och berättade att han tyckte det var en skön grupp där han kan vara sig själv direkt och där det bara är att komma och fråga om det är någonting. Att exempelvis Lasse Vibe och Sebastian Eriksson kommer fram direkt och vill hjälpa till. Det är ett av de stoltaste ögonblicken jag haft över den här truppen, säger Poya Asbaghi.

Hosam Aiesh berättar om en tillvaro där han blivit välkomnad med öppna armar i sin nya klubb och tycker det är en bra mix mellan gammalt och ungt. Men han pratar också om att han är i början av en ny läroprocess.

– Det är många samtal med Poya och Ferran kring hur jag ska stå i försvaret och hur jag ska spela i presspelet och sådana taktiska detaljer. Det kommer fortsätta några veckor till och jag känner att det blir bättre och bättre, säger han.

"Tillbaka till basic"

Närmast väntar Helsingborg på bortaplan på måndagen. Under veckan har laget dels analyserat matchen mot Falkenberg men även blickat framåt.

– Vi har försökt hitta tillbaka till basic igen eftersom det var många rockader senast, bland annat med två nyförvärv. Vi behöver göra en jämnare prestation från start mot Helsingborg som är starka på hemmaplan, säger Poya Asbaghi.

Vidare ser Hosam Aiesh fram emot bortamatchen.

– Jag har hört att Blåvitt brukar ha många supportrar på plats när de spelar i Helsingborg. Det är något jag inte är van vid så det ska bli riktigt kul, säger han.

IFK Göteborg

Skadeläget: Patrik Karlsson Lagemyr och Rasmus Wikström är långtidsskadade och även Noah Alexandersson missar matchen efter att ha fått utgå senast. Dessutom är högerbacken Sebastian Ohlsson avstängd.

Trolig startelva: Anestis – Toko, Calisir, Da Graca, Wernersson – Erlingmark, Yusuf – Aiesh, Sana, Kharaishvili – Söder

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.