Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Nyförväret Paulo Marcelo frälste Gais

14 maj.
Då kom Gais senaste seger i superettan.
Nu får de fira igen, detta efter att ha besegrat Degerfors på bortaplan med 1-0 – mycket tack vare nyförvärvet Paulo Marcelo.
– Det är en fantastiskt bra fotbollsspelare, säger Patrik Ingelsten.

För första gången på två månader kom Gais till spel med en komplett 18-mannatrupp när de under lördagen gästa Degerfors på Stora Valla. Karl Bohm och Alexander Angelin var tillbaka, där den förstnämnde gick in i startelvan som vänsterytter. En annan spelare i Gais som gick direkt in i startelvan var Paulo Marcelo, som bildade anfallspar med Leonard Pllana i avstängde Nikola Ascerics frånvaro.

Degerfors kom senast från ett 1-0-förlust mot serieledande Varberg – för Gais del så förlorade man med 5-1 hemma mot Dalkurd.

Vid sidlinjen gjorde Patrik Ingelsten sin första match som huvudansvarig, detta efter ha tagit över rollen från sparkade Bosko Orovic.

Matchens tio första minuter innehöll väldigt få chanser, utan präglades istället av irritation och hårda närkamper ute på planen. Klart var i alla fall att det gick se ett helt annat Gais, med en annan inställning, i jämförelse med hemmamatchen mot Dalkurd senast.

Degerfors tog över taktpinnen ju mer matchen led och hade ett superläge att ta ledningen när Axel Lindahl fick chansen från snäv vinkel, bollen strax utanför mål.

Gais hade svårt att hitta något spel, men hade flera omställningar som de borde kunnat förvalta på ett bättre sätt.

I matchminut 32 fick de grönsvartas nyförvärv ett kanonläge att ge bortalaget ledningen. På inlägg från Aiden Harvey brände anfallaren – helt fristående – en superchans i straffområdet.

Brassen skulle få revansch.

Minuten senare, på ett fint inlägg från Predrag Randjelovic, dök Marcelo upp i straffområdet på nytt och kunde ge Gais ledningen med ett fint nickmål.

Så kan man också presentera sig för sin nya klubb.

Gais kom in mer och mer i matchen efter sitt ledningsmål och gick till pausvila med 1-0.

Pressade på slutet

Gais inledde andra halvlek genom att byta ut Carl Nyström och sätta in Rasmus Rosenqvist – Rosenqvist tog Niklas Olssons plats på mitten som klev ned som mittback.

Fem minuter in på andra halvlek var Degerfors ytterst nära att kvittera. Efter ett inspel som slutade med flipperspel i straffområdet så klarade sig Gais undan med en hörna. Strax därpå avlossade Degerfors Erik Lindell en projektil som gick en bit utanför mål.

Hemmalaget hade mer och mer boll men var aldrig riktigt nära att hitta kvitteringen. Gais trycktes tillbaka men åt sig in i matchen sista 20 igen.

2-0 var nära att komma när Marcelo fint bröstade ner till Aiden Harvey, i höjd med straffområdeslinjen, men avslutet tog på en försvarare och gick ut till hörna.

I matchminut 88 fick hemmalagets Erik Björndahl ett drömläge att kvittera på. Helt sopren i straffområdet kunde han inte styra nicken mot mål, utan den gick en bra bit utanför målet.

På stopptid kunde Degerfors producera flera inlägg när de krigade för sin kvittering, men riktigt, riktigt nära var det aldrig att den skulle komma.

Gais kunde hålla undan och tog en otroligt efterlängtad seger på Stora Valla.

– Det var ett kollektivt arbete som ledde till tre poäng, ingen tummade på jobbet någon gång. Degerfors hade mer boll än oss, men det är inte alltid det resulterar i poäng. Det var en stor, stor laginsats som gav oss tre poäng, säger Patrik Ingelsten och fortsätter.

– Det är absolut inte orättvist. Det är alltid skönt att vinna och vi har haft en speciell tid bakom oss. Framförallt denna veckan nu när Bosko fick lämna. I dag fick vi det att stämma väldigt bra. All cred till grabbarna.

En okej insats av nyförvärvet med?

– Jättebra. Han har visat på träningar och han visade mot Västervik att det är en fantastiskt bra fotbollsspelare. En smart spelare som har det där lilla extra. Det var härligt för både honom och oss.

I paus byttes Gais Carl Nyström ut efter att ha fått en smäll mot huvudet i slutet av första halvlek. Enligt Ingelsten ska det inte vara någon större fara med mittbacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.