Nyckelspelarna kan lämna: "Ingenting som stressar oss"

Halva truppen och nästan hela mittfältsbesättningen sitter på utgående kontrakt. Men i Gais är det ingen panik i leden. – Det är ingenting som stressar oss, säger klubbchef Erik Bergkvist.

ANNONS
|

I dag avslutas säsongen med bortamatch mot Syrianska FC. Efter det väntar ett omfattande arbete för att få ihop ett slagkraftigt lag inför ett nytt år i superettan. Och i Gais trupp är det många pusselbitar som ska falla på plats innan man är redo för att sparka igång säsongen 2017.

Drygt halva truppen, tolv spelare, sitter på utgående kontrakt. Men vilka spelare som väntas stanna eller vilka som är på väg att flytta vidare vill klubben inte kommentera innan årets serie är avslutad, undantaget Björn Andersson som redan har offentliggjort att han lägger skorna på hyllan efter den här säsongen.

ANNONS

– Vi har inte kommunicerat någonting till någon spelare åt något håll. Vi har valt att ha det så till och med att säsongen är slut. Men visst, det är klart att det pågår ett arbete bakom kulisserna, vi tänker, värderar och räknar, säger Erik Bergkvist.

När sista matchen är spelad kommer spelarna att gå på ledighet. Under semestern ska tränare Benjamin Westman samtala med flera spelare i truppen.

– Han kommer träffa och prata med x antal spelare. Det är bäst att han har de samtalen. Det är Benjamins värderingar och tankar som styr, det är hans lagbygge.

Och Bergkvist menar att spelarna har samma inställning som klubben gällande eventuella kontraktsförhandlingar.

– Vi spelar med samma spelregler, både spelare och förening. Där ligger en överenskommelse att vi tar det efter säsongen. Sedan är det klart att vi har känt lite på varandra.

Dardan Rexhepi, Luther Singh och Kieron Cadogan är några nyckelspelare som alla har kontrakt som går ut vid årsskiftet.

– Luther finns det ett intresse kring och jag skulle vara förvånad om det inte finns intresse för Kieron och Dardan också.

ANNONS

Dardanhar varit viktig för er, har han hintat något om vad han vill?

– Han är väldigt bra på att inte hinta. Vi är intresserade och han är intresserad, men det finns kanske andra som också är intresserade. Så vi får se vad det blir.

Inför förra säsongen anslöt 15 nya spelare till Gais. Den här vintern är det återigen risk för stor omsättning i klubbens spelartrupp. Men Erik Bergkvist är inte bekymrad.

– Det är så klart en fördel att ha kontinuitet, avtal och stabilitet när du avslutar en säsong eller går in i en ny säsong. Men man ska inte värdera spelaromsättningen med hur det sportsliga utfallet blir. Det är ingenting som stressar oss att många har kontrakt som går ut, vi har inte utrymme för att stressa upp oss över det här.

Att det ska bli lika stor spelaromsättningen inför 2017 som inför årets säsong tror han inte.

– Nej det har jag svårt att se. Några av de spelarna som vi har i truppen kommer vara kvar. Vi ska inte ha en så stor trupp och vi vill inte ha så stor omsättning i startelvan.

ANNONS

Vilka ekonomiska möjligheter klubben kommer ha att förstärka med nya spelare utifrån beror mycket på hur utfallet av förhandlingarna med klubbens nuvarande spelare blir.

– Vi har möjligheter framför oss som, om de går i lås, kan hjälpa oss på traven att köra vidare på den satsningen som vi har gjort i år. Men det kan också bli raka motsatsen. Vi är inte i den situationen med föreningen där vi kan ha någon slags offensiv satsning utan att det skulle slå för hårt.

ANNONS