Alexander Söderlund, Rasmus Lindgren – tillsammans med Gustav Berggren och Jasse Tuominen.
Alexander Söderlund, Rasmus Lindgren – tillsammans med Gustav Berggren och Jasse Tuominen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nyckelspelarna frågetecken inför BK Häckens säsongsstart

Den allsvenska premiären närmar sig. Två saker stör BK Häcken: Rasmus Lindgren, 35, och Alexander Söderlund, 32, har skadebekymmer.

ANNONS
|

Startdatumet är satt. Nedräkningen har börjat. Den 14 juni inleds allsvenskan 2020.

Under måndagen genomförde BK Häcken veckens första träningspass på ett soligt Bravida Arena.

De gjorde det utan lagkapten Rasmus Lindgren och anfallskraften Alexander Söderlund. Duon dras med skadebekymmer. Lindgren i vaden, Söderlund i låret.

Det är oklart om de hinner läka och hitta form innan premiären borta mot Falkenbergs FF.

– Vi får se närmsta veckan, kommenterar sjukgymnast Patrik Ghazarian.

– Det är möjligt att alla tre är redo tills vi börjar och det är möjligt att de inte är det, säger tränaren Andreas Alm.

Exakt status och skadelängd är alltså oklart.

ANNONS

Oroar det att inte ha dem i träning nu?

– Jag kommer inte vara orolig en enda gång under säsongen. Det är inte en säsong att vara orolig för. Jag har inte varit det så mycket tidigare, så jag kommer inte vara det nu heller. Det känns som att det kommer vara något annat i år.

Inte heller Johan Hammar fanns med under måndagens träning. Mittbacken skadade som bekant ljumsken i matchen mot Eskilsminne IF i slutet av februari och är inte tillbaka fullt ut än.

Vad gäller positiva skadenyheter för BK Häcken så var måndagens fotbollspass det första som Kevin Yakob, tidigare korsbandsskadade, genomförde på över tio månader.

– Det var dagens överlägset största glädjeämne, säger Alm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS