Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nya uppgifter om Christian Atus: Inte återfunnen

Den ghananske landslagsspelaren Christian Atsu rapporterades vara återfunnen vid liv efter jordbävningarna i Turkiet och Syrien. Uppgifterna dementeras nu av spelarens agent och Atsus klubb Hatayspors manager, det rapporterar BBC och Reuters.

Efter den kraftiga jordbävningen i Turkiet och Syrien natten mot måndags rapporterades att den ghananske landslagsspelaren och tidigare Premier League-spelaren Christian Atsu var försvunnen i rasmassorna.

Under måndagskvällen rapporterade bland annat The Guardian att 31-åringen funnits vid liv och förts till sjukhus med andningssvårigheter och en skadad fot. Senare bekräftade Atsus klubb, Hatayspor, att att han återfunnits.

– Christian Atsu fördes till sjukhus med skador, sa klubbens vice ordförande Mustafa Özat enligt flera medier.

Även det ghananska fotbollsförbundet meddelade på tisdagen att Atsu hittats vid liv.

"Vi har fått positiva nyheter om att Christian Atsu framgångsrikt har räddades från rasmassorna efter den kollapsade byggnaden och nu får behandling. Låt oss försätta att be för Christian", skrev förbundet på Twitter.

Även Hatayaspors sportchef Taner Savut har rapporterats försvunnen efter jordbävningen.

Nya uppgifter

Nu, snart två dygn senare, kommer nya uppgifter om Christian Atsu. Enligt spelarens agent Nana Sechere stämmer inte uppgifterna om att han återfunnits.

"Efter klubbens uppdatering om att Christian hittats vid liv så är det fortfarande oklart var han befinner sig. Vi gör allt vi kan för att hitta Christian”, skriver agenten på Twitter enligt BBC.

Även Hatayaspors manager Volkan Demirel säger att Atsu inte är återfunnen.

– Vi vet inte var han är. Det stämmer inte att han hittats eller förts någon annanstans, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Omkring 11 000 människor har på onsdagen rapporterats döda efter skalven.

Christian Atsu har spelat 65 landskamper för Ghana sedan 2012 och 2013–2017 tillhörde han Chelsea men spelade ingen match för klubben utan var utlånad till andra klubbar. Bland annat var han från 2016 utlånad till Newcastle och 2017 blev övergången permanent. Han stannade i Premier League-klubben till 2021.

LÄS OCKSÅ: Erdogan medger problem med räddningsinsatsen

LÄS OCKSÅ: Jordbävningarna i Turkiet och Syrien – detta har hänt

LÄS OCKSÅ: Göteborgare har startat insamling till drabbade i Turkiet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.