Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nya tillskottet på TV4: "Tycker att jag gör ett bra jobb"

Han är det nyaste tillskottet i EM-truppen hos TV4. Att han skulle hamna där var dock ingen skräll. – Jag har alltid varit intresserad av det, säger Pontus Farnerud.

Den nu 36-årige skåningen har sedan fotbollskarriären avslutades, dessvärre i förtid på grund av stora skadeproblem, sadlat om. Sedan en tid tillbaka jobbar han för TV4 och så även under EM i Frankrike. Stort steg att sadla om?
– Ja, det är ju högt tempo! Högre än när jag var fotbollsspelare, säger Farnerud och skrattar.

Hur trivs du med nya jobbet?
– Jag trivs jättebra, det har funkat på bra. Jag körde ju franska ligan sista säsongerna nu. Fokus på Zlatan och PSG. Sen lite allsvenskan och nu EM på det.

Varför började du med TV-karriären?
– Jag har alltid varit intresserad av media och journalistik. Jag läste det på gymnasiet och har alltid haft det i bakhuvudet. Min förhoppning var att jobba med det efter fotbollen. Jag har alltid trivts bra med media.

Du hade blivit journalist direkt om fotbollskarriären inte tagit fart?
– Det är inte omöjligt. Sen har detta absolut inget med att jag spelade fotboll utan det är något jag tyckt om ändå..

Förstår du spelarna som inte uppskattar media lika mycket?
– Jag har full förståelse för att en del spelare känner sig felciterade i viktiga sammanhang. Visa får göra väldigt mycket media.

Hur har spelarna reagerat på ditt byte?
– Det känns som att de tycker det är ganska kul. Det är känslan jag har fått. Det är ju inte särskilt längesen som jag slutade. Jag känner ju en del fortfarande. Det känns som att de tycker att jag gör ett bra jobb.

Saknar du fotbollen? Att spela själv?
– Det är klart. När man kört allsvenska matcher, eller i Paris. Just inför match när adrenalinet kommer. Uppvärmningen och när man går in till match. Den känslan saknar jag. Sen saknar jag inte allt det jobb som ligger bakom. Framförallt inte som det såg ut sista tiden med alla skador.
– Det var mycket sprutor och smärtstillande. Jag älskar ju att spela fotboll men det finns mycket annat. Kroppen mår dock bra nu, relativt bra. Jag belastar den ju inte särskilt mycket men kör jag fotboll en dag så känner av det dagen efter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.