Emil Salomonsson
Emil Salomonsson Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nya IFK Göteborg: "Ganska stora förändringar"

Landslagsuppehållet har passerats. IFK Göteborg har förändrats.
– Något behövde göras, säger August Erlingmark.

ANNONS

Mats Gren, sportchef, har sparkats. Alf Westerberg, assisterande tränare, har flyttats.

Jonas Olsson, Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson har kommit in och ersatt.

Inte nog med det: IFK Göteborg har förändrats taktiskt under det landslagsuppehåll som varit.

Under slutspurten av allsvenskan ska det bli 4-4-2. Det ska bli lite enklare, lite rakare och lite mer inläggsbaserat. Det är i alla fall så det har sett ut på veckans träningar.

– Vilka förändringar vi har gjort får ni se i morgon (måndag)! Förhoppningsvis ska vi vara väldigt tydliga med det vi har tränat på. Det kom lägligt med några extra träningsdagar, säger Emil Salomonsson.

ANNONS

Hur mycket nytt är det?

– Det är ganska stora förändringar, men vi är fortfarande elva spelare på plan och en boll. Sedan är det kanske större förändringar för vissa spelare än för andra.

Salomonsson fortsätter:

– Vi har analyserat hur vi har släppt in mål och hur vi har gjort mål. Den ekvationen har inte gått ihop. Vi har släppt in för många mål och gjort för få.

"Har känts bra på träningarna"

Brommapojkarna är laget som står för motståndet under måndagskvällen.

De ligger på nedflyttningsplats just nu, IFK Göteborg är bara fem poäng därifrån. Att benämna det som en ödesmatch är inte att ta i.

– Det är nervositet inför varje match, oavsett var man ligger. Vi får se det här som en möjlighet att göra hösten roligare. Sedan är det en väldigt viktig match för oss. Det gäller att hantera den på rätt sätt, att hitta rätt nivå i anspänningen, säger Emil Salomonsson.

August Erlingmark tillägger:

– Trelleborgsmatchen var tuff att gå in i. Det är jobbigt att gå in i de här matcherna, men man kan fokusera när man väl är där. Man kan fundera hur mycket som helst innan, men när man är på planen och det är 90 minuter fotboll som gäller, det är man trygg i.

ANNONS

Hur ser du på de taktiska förändringarna?

– Det är klart att det är förändringar. Något behövde göras. Jag tycker att det har känts bra på träningarna.

Avslutningsvis väljer Erlingmark att lovorda Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson. Nya röster, nya assisterande tränare.

– Det har kommit in två trygga personer som kan föreningen och som är omtyckta här uppe. Det är skönt för oss spelare. Att ha sådana som man kan lyssna och lita på. Sådana som man har kollat på själv när man var liten. Det är kul att höra vad de har att säga, man lär sig mycket.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS