Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Filip Almström Tähti har fortfarande känningar från knäskadan mot Varberg. Bild: KRISTER ANDERSSON
Filip Almström Tähti har fortfarande känningar från knäskadan mot Varberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Nya avbräck för Örgryte mot HBK

Både mittfältaren Filip Almström Tähti och försvararen Oliver Stanisic missar Örgrytes hemmamatch mot Halmstad på tisdagen. Almström Tähti är skadad och Stanisic avstängd.
– Vi vet i nuläget inte hur länge Filip är borta, säger tränaren Thomas Askebrand.

Det var i slutet av första halvlek i Örgrytes segermatch borta mot Varberg förra helgen som mittfältaren Filip Almström Tähti fick bytas ut efter att ha fått en smäll mot knäet i en kollisionsduell. Trots de inledande positiva prognoserna från lagläkaren Lars Peterson dagen efter finns spelaren inte med i truppen till tisdagens hemmamatch mot Halmstads BK.

– Vi har tittat på röntgenbilderna och bedömt att det är bäst att ställa över honom, säger tränaren Thomas Askebrand.

– Vi vet i nuläget inte hur länge Filip är borta.

Dessutom är försvararen Oliver Stanisic borta efter det gula kort han ådrog sig i början av den andra halvleken senast. Wilmer Simonsson och Oliver Peterson ersätter i truppen. Däremot är mittfältaren Jakob Lindström med igen efter att ha ställts över senast som en försiktighetsåtgärd.

Örgryte har just nu bäst form i Superettan och har inte förlorat på hela sommaren. Sviten är just nu uppe i sju raka matcher utan förlust och nu väntar Halmstad som trots relativt färska erfarenheter av spel i allsvenskan inte ser ut att kunna gå upp i år.

– Halmstad är ett bra lag och de har kvalitet offensivt där Mikael Boman kommit och förstärkt dem från Danmark, säger Thomas Askebrand.

Örgryte IS

Skadeläget: Jämfört med senast är Filip Almström Tähti knäskadad och Oliver Stanisic avstängd, men Öis får tillbaka Jakob Lindström. Sedan tidigare är Daniel Paulsson, Kalle Lindblad, Arvid Sigurdsson och Victor Sköld långtidsskadade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.