Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ny utvisning när Utsikten föll mot J-Södra

Tredje utvisningen på kort tid. Då förlorade Utsikten med hela 5–2 borta mot Jönköping.
– Jag håller verkligen inte med domaren, säger Utsiktens Jesper Brandt som fick lämna planen efter två gula kort.

Utsiktens BK har haft en fin start som nykomling i Superettan. Inför lördagens möte med Jönköping hade de två raka segrar och skuggade topplagen i tabellen.

Men på Stadsparksvallen i Jönköping åkte "Kiken” på en rejäl smocka.

Gästerna kom inte upp i samma nivå som de visat tidigare, och J-södra visade prov på effektivitet när de gick upp i ledning.

Det var Göteborgskillen Adnan Maric, tidigare i bland annat Gais, som petade in 1–0 efter en väl genomförd hörnvariant. Och bara tio minuter senare utökade Jönköping när tidigare Utsiktenspelaren Robin Book blev frispelad och placerade in bollen i nät. För den fina framspelningen stod ännu en Göteborgskille, nämligen Malkolm Moënza.

J-södra hade inte mycket mer chanser än så i första halvlek, men 2–0 stod det när domaren blåste för halvtid. – Jag tycker inte att det speglar halvleken. Visst, vi var inte så bra, men de var inte bra heller. Skillnaden är att de gjorde två mål på två chanser, konstaterar Utsiktens mittback Jesper Brandt efter matchen.

Tredje röda på fyra matcher: ”Håller verkligen inte med”

Utsiktens manager Bosko Orovic gjorde två byten och hoppades på en effekt.

Men i 50:e minuten kom nästa smäll för gästerna. Mittbacken Jesper Brandt fick sitt andra gula kort efter en tackling och Utsiktens uppförsbacke blev ännu bran(d)tare. ”Kikens” mittback var rejält besviken när han tvingades lämna planen.

– Jag håller verkligen inte med domaren. Det är absolut en satsning, men jag har gjort otroligt många såna tacklingar där jag kommer med insidan av foten och får med mig bollen. Jag tycker inte att det är kort. Man måste få göra en satsning om man är först på bollen, jag skulle aldrig göra det om motståndaren var före mig.

Men Jesper Brandt fick sitt andra gula och konstaterar att han nu får vara mer försiktig i sitt spel.

– Jag förstörde för laget och vill inte göra det igen. Även om jag inte håller med får jag anpassa mig efter nivån och se till att inte bli utvisad. Nu vet jag vad som gäller.

Detta var Utsiktens tredje röda kort på de fyra senaste matcherna. Nsima Peter fick lämna planen mot AFC och mot Örgryte blev Jonathan Quintero Olsson utvisad. Nu var det alltså Jesper Brandts tur.

– Det är jättetråkigt. Det är två direkt röda och mina två gula idag. Förhoppningsvis klarnar det ut under året och att vi får alla tillgängliga, för det här är absolut ingenting vi vill förknippas med, säger han.

Dubbla drömmålen räckte inte

Trots utvisningen lyckades Utsikten få igång sitt spel och skapa liv i matchen. Några minuter efter utvisningen reducerade Utsikten genom Erik Westermark som läckert placerade in ett skott i krysset.

– Vi spelar bättre en period efter utvisningen och det får vi ta med oss. Vi gav det en chans, men tyvärr orkar inte ”boysen” hela vägen, säger Brandt.

Jönköping utökade sin ledning och återigen var det Robin Book som bekräftade den gamla devisen att släkten är värst. Han fixade en straff och slog sedan in den själv till 3–1.

Det skulle bli spännande igen, åtminstone en liten stund. Markus Björkqvist smällde dit ett långskott till 3–2 och tände Utsiktens hopp. Men närmare än så kom inte gästerna.

Istället rann det iväg när J-södra gjorde både 4–2 och 5–2 genom de unga talangerna Elias Nordström och Mohammad Fazal.

– Det är svårt när man vill gå för det. Vi nosar för en kvittering och sätter press på dem och då måste man offra någonstans. Nu kunde de punktera matchen men det hade kunnat sluta annorlunda, säger Jesper Brandt, som är övertygad om att Utsikten kommer studsa tillbaka från den här förlusten.

– Följer vi de instruktioner vi fått innan så förlorar vi inte en sån här match. Men vi har ett system som funkar. Det funkar idag också, bara inte så länge som vi vill.

LÄS OCKSÅ: Ordföranden om turbulensen i Öis – och kritiserade beslutet

LÄS OCKSÅ: Här är månadens elva i Göteborgsfotbollen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.