Ny tappad ledning – Öis kryssade i bottenmötet

Örgryte tog ledningen. Men så kom mardrömstiden, under vilken man har släppt in 12 av sina 19 baklängesmål.
I bottenmötet med Gif Sundsvall tappades ännu en ledning till ett kryss.
– Det är en besvikelse, säger tränare Andreas Holmberg.

ANNONS
|

Den sista halvtimmen är av någon outgrundlig anledning Örgryte IS stora akilleshäl. Inför fredagen hade man släppt in elva av sina 18 baklängesmål med 30 minuter eller mindre kvar på matchklockan.

Efter fredagen hade Öis släppt in 12 av sina 19 baklängesmål under den sista halvtimmen.

Som så många gånger förr såg det dock lovande ut. Öis kom ut starka, skapade chanser och fick till slut in ledningsmålet mot bottenkonkurrenten Gif Sundsvall.

Edi Sylisufaj plockade upp en perfekt djupledsboll från Daniel Paulson och placerade säkert in 1-0-målet.

Öis fortsatte att trumma på och hade, två minuter in i den andra halvleken ett drömläge genom Daniel Paulson – som, helt ostörd, inte lyckades placera in bollen i mål.

ANNONS

Och så kom då den sista halvtimmen och som på given signal också kvitteringsmålet.

– Vi gör en dålig kvart och ger bort matchen i den kvarten, det är en besvikelse, säger tränare Andreas Holmberg efter matchen.

Andreas Holmberg: ”Inte tillräckligt bra”

Kvitteringsmålet blev matchens sista, även om Öis lyfte sig igen och gav sig själva chansen att kvittera. När slutsignalen väl ljöd och krysset i bottenmötet var ett faktum var det märkbart besviket i Rödblått.

Efteråt kunde man höra hur en spelare skällde på sina lagkamrater i omklädningsrummet.

– Det är klart att vi ställer höga krav på varandra, vi kan inte sjunka så lågt som vi gör. Det är inte tillräckligt bra. Där går vi ut och ger bort matchen. Sen går vi ut och kanske borde vunnit matchen i alla fall, men det hjälper inte, säger Holmberg.

Vad är det som gör att ni sjunker ner i banan och släpper in dem?

– Oj. Det har vi fått försöka analysera flera gånger om, men vi blir passiva, förflyttar oss inte lika mycket och vill inte ha bollen lika mycket. Vi går ner oss helt enkelt, men vad det beror på vet jag inte riktigt.

Ni har släppt in 12 av era 18 baklängesmål under sista halvtimmen, vad beror det på skulle du säga?

ANNONS

– Jag vet inte. Vad jag kan säga är att vi behöver vara ännu bättre och ännu tydligare i det vi ska göra. Vi behöver vara bättre och inte passiva eller ge över initiativet.

Holmberg om de positiva delarna

Det var som sagt en ödesdiger kvart som kostade segern mot Gif Sundsvall, vilket innebär att de övriga 75 minuterna var bra och stundtals även väldigt bra.

Men att det finns positiva tendenser att ta med sig är ett faktum som Andreas Holmberg har svårt att omfamna under fredagskvällen.

– Det har funnits mängder med grejer att ta med sig från nästan alla matcher. Vi är ett bra fotbollslag när vi gör det vi ska, men när vi gör saker som vi inte ska är vi inte lika bra. Det är vad det handlar om, vi måste bli ännu tydligare och ännu bättre på det vi ska göra.

LÄS MER:Höjdpunkter: Örgryte IS – Gif Sundsvall

ANNONS