Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny supermatch i Göteborg

Det blir en andra Supermatch i Göteborg, erfar GP. Manchester City-Arsenal 7 augusti föregås av ytterligare en, sannolikt i månadsskiftet juli/augusti.

Det är tredje sommaren Göteborg och Ullevi står värd för en så kallad supermatch, där två internationella storheter gör upp i en publikdragande försäsongsmatch på VM-arenan från 1958.

Tidigare har Manchester United-Barcelona och Real Madrid-Paris SG spelat på Ullevi inför storpublik.

I år har Göteborg fått konkurrens av Solna där Barcelona möter skrällvinnaren i Premier League, Leicester City 3 augusti.

Intresset för Arsenal-Manchester City fyra dagar senare är stort. Biljettförsäljningen har passerat 20 000 och har därmed fler sålda biljetter än Barcelona-Leicester.

Nu planeras det, erfar GP, för ytterligare en supermatch i Göteborg denna sommar. Lagen är inte bestämda, men det skulle kunna röra sig om Zlatan Ibrahimovic nästa klubb. Enligt vad GP erfar är även Sverigefavoriten Liverpool och Champions Lague-finalisten Atletico Madrid aktuella.

Matchdatum blir någon gång mellan 30 juli och 4 augusti.

Det skulle, om Zlatan Ibrahimovic är inblandad, kunna påverka hans eventuella medverkan i OS i Brasilien.

Det har under en längre tid spekulerats i att Zlatan Ibrahimovic från och med i höst skall spela för Manchester United i Premier League. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.