Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moa Öhman fick trots en bra insats i början av andra halvlek plocka fem bollar ur nätet. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Moa Öhman fick trots en bra insats i början av andra halvlek plocka fem bollar ur nätet. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Ny storförlust för Kungsbacka

Kungsbacka förlorade med blytunga 0–5 borta mot Kristianstad.
Stor segerregissör i Skånelaget blev Partilletjejen Amanda Edgren som satte fyra av målen.
– Hon var den stora skillnaden idag, säger Kungsbackas lagkapten Pernilla Milton.

Damallsvenskans jumbo Kungsbacka DFF har det fortsatt tungt och med sex omgångar kvar inför lördagens bortamatch mot Kristianstad börjar goda råd bli dyra.

Lagen klev ut på Vilans IP under en mycket omväxlande väderlek.

– Det ösregnade och var uppehåll om vartannat så det blev halt och svårspelat, säger Kungsbackas lagkapten Pernilla Milton.

Kristianstad hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna inledningsvis. Mitt i halvleken kom Amanda Edgren fri i djupled med Kungsbackas målvakt Moa Öhman och rullade in ledningsmålet för hemmalaget.

En kvart före paus ökade hon på sedan hon spelats fram av nigerianskan Rita Chikwelu i straffområdet. Och Edgrens föreställning hade bara börjat.

– Hon var den stora skillnaden idag, säger Pernilla Milton.

Kvällen fullbordad

Kungsbacka inledde även den andra halvleken starkt och som sista utpost gjorde Moa Öhman ett par fina räddningar. Med tjugo minuter kvar ökade Rita Chikwelu på till 3–0 innan Amanda Edgren fullbordade kvällen med att två gånger om utnyttjat ett passivt försvar.

– Det är inget jag lyckats med tidigare på seniornivå så det var speciellt, säger fyramålsskytten från Öjersjö om sin insats.

Slutresultatet skrevs till 5–0 och Kristianstad hakade på lagen i toppen samtidigt som Kungsbacka närmar sig nedflyttning.

Närmast väntar Svenska cupen borta mot Gauthiod.

– Vi håller högre tempo än lagen i division 1 så det är en match vi ska vinna, säger Pernilla Milton.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.