Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/8

Ny smäll för Öis – föll mot nykomlingen

Uddlöst anfallsspel – och stundtals vimsigt försvarsspel. Örgryte hade en tung dag mot Akropolis och föll mot nykomlingen.
– Det är klart att man känner att allting är skit nu direkt efter matchen, säger Daniel Paulson.

Kollaps och 0–3-förlust i hemmapremiären mot Halmstad senast. Snabb revansch och upprättelse för Örgryte borta mot Akropolis på lördagseftermiddagen? Icke.

Öis, som släppt in fem mål i de första två omgångarna, hade fortsatt svårt med det defensiva spelet och hamnade i underläge 0–2 i första halvlek. När inte heller det offensiva spelet stämde blev uppförsbacken för brant att hantera och siffrorna stod sig matchen ut på ett soligt Grimsta IP i Stockholm.

Efteråt var det självkritiskt i Öis-lägret.

– Jättedålig insats, första halvlek är pinsam, säger Hannes Sahlin, som hoppade in i andra halvlek, till Dplay.

När GP når lagkapten Daniel Paulson är han lite inne på samma linje, även om han inte är riktigt lika hård i omdömet som Sahlin.

– Det var en riktigt tuff match för oss. Framför allt är det slarvigt av oss att släppa in de två målen i första halvlek.

Annars började det ändå skapligt för Sällskapet som jämfört med matchen mot Halmstad hade gjort två skiften i startelvan. Skadade Joakim Karlsson saknades och offensiva stjärnan Ailton inledde på bänken. Ersatte gjorde Anton Andreasson i backlinjen och Bubacarr Jobe offensivt. Duons första start i årets superetta.

Efter en jämn inledning där Akropolis ägde mycket boll tog Öis sakta men säkert över mer av initiativet. De öppna målchanserna lös dock med sin frånvaro – från båda håll.

Rajamohan nätade

När det väl började hända saker framåt var det hemmalaget som hittade möjligheter.

I den 36:e minuten lade Adhavan Rajamohan, som provtränade med Öis i vintras, upp för Pontus Åsbrink som med ett kliniskt avslut längs marken skickade in 1–0. Otagbart för Fredrik Andersson.

Fem minuter senare var det dags igen.

Virrigt i bortaförsvaret. Rajamohan löpte igenom, Fredrik Andersson räddade friläget, men hemmaspelaren var först på returen och rakade in 2–0.

– Det är en period där som inte är bra alls. Det är det vi måste lyckas reda ut. När vi känner att vi inte riktigt är där i matcherna så måste vi samla ihop oss och se till att ”Nu släpper vi inte till något de här fem minuterna”, så kan man jobba därifrån, säger Paulson.

Han fortsätter:

– Det är klart att man känner att allting är skit nu direkt efter matchen. Sedan är det svårt att analysera nu. Men det inte är okej att förlora mot Akropolis med 2–0.

Paulson: ”Vi hade ingenting”

Till den andra halvleken valde tränare Keith Millen att agera.

Ailton och Calle Wede byttes in – Kevin Ackermann och Lukas Browning Lagerfeldt klev av. Då blev det bättre fart på gästerna, åtminstone till en början.

Paulson testade direkt – rakt i skopan hos Samuel Brolin i Akropolis-målet. Men även om Öis kom ut bättre efter paus så var det ändå Akropolis som skapade mest och bäst.

Fredrik Andersson fick bjuda på ett par fina räddningar. När det gäller farliga attacker från gästerna var de lätträknade. Och det var egentligen inte förrän i slutminuterna när Öis forcerade som det blev lite oro i Akropolis bakre led.

– Vi kommer inte till tillräckligt många avslut. Vi har mycket bollinnehav, men vi lyckas inte hota Akropolis riktigt. Sista passningen, sista grejen saknas för att det ska bli ett farligt anfall. Vi har egentligen ingenting överhuvudtaget, det var sista minuterna vi fick något läge, men i övrigt var det för dåligt, säger Paulson.

Fakta: Så spelade Öis

Fredrik Andersson – Danny Ervik, Oliver Stanisic, Anton Lans, Anton Andreasson (Mohamed Said, 66) – Lukas Browning Lagerfeldt (Calle Wede, 46), Abdul Razak – Bubacarr Jobe (Fredrik Johansson Zanjanchi, 74), Kevin Ackermann (Ailton, 46), Daniel Paulson (Hannes Sahlin, 74) – Adam Bergmark Wiberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.