Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny skalp för Öis - tog poäng mot HBK

Örgryte fortsätter att imponera under försäsongen. Mot ex-allsvenska Halmstad var försvaret ramstarkt i 0-0-matchen. Det enda som saknades var spetsen framåt.

Med våren i luften och solen som ständig följeslagare träningsspelade formstarka Örgryte mot Halmstad på Valhalla.

Och även om inte de rödblå supportrarna för en gångs skull inte behövde frysa värmde spelet. Åtminstone defensiven. För i försvaret var Örgryte riktigt bra.

De långbollar som letade sig fram till fyrtornsduon Johan Hammar och Fredrik Björk nickades med lätthet undan. Och Marcus Lantz verkar ha regisserad Öis 4-4-2 väl. Linjerna var stabila och ytterst få farligheter hotade Robertino Kljajic i målet.

Framåt var det under den första halvleken dock tunnsått med chanser. Dardan Mustafa och George Mourad lyckades inte kombinera utan ägnade sig mer åt att tackla Mohammed Ali Khan respektive Junes Barny. Framförallt den sistnämnde fick flera gånger om syna konstgräset noggrant. En av duellerna mellan Barny och Mourad gjorde HBK-tränaren Jan Jönsson ordentligt irriterad på Öisanfallaren. Den rutinerade tränaren skällde ut Mourad efter noter och fortsatte sedan att rikta kritik mot Marcus Lantz.

Men i övrigt var det tydligt att det var just en träningsmatch. Anfallsvägar finslipades och presspel examinerades.  Och även om det inte blev MVG i resultatväg kan lärare Marcus Lantz ändå vara nöjd med åt vilket håll hans adepter är på väg.

Närmast att göra mål var faktiskt mittbacken Hammar. Hans nick på hörna gick centimeter från ena krysset och applåderas friskt av publiken.

Samma visa upprepades i andra halvlek. Örgryte gjorde det mesta rätt – fram till sista tredjedelen.

Där var sista passningen lite för lång eller avsluten lite för lösa för att ordentligt kunna hota Stojan Lukic i HBK:s mål.

Så spelade Öis:

Robertino Kljajic – Björn Anklev, Fredrik Björk, Johan Hammar, Hampus Bohman (Joakim Hall, 65) – David Johansson, Jakob Lindström (Niklas Klingberg, 45) Andreas Östling, Daniel Paulson – George Mourad, Dardan Mustafa.