Ny roll för Christian Lundström:”Rolig utmaning”

Herrlagets assisterande tränare Christian Lundström får en ny roll i föreningen. Som fotbolls- och utvecklingsansvarig på damsidan.
– Jag har hela tiden känt att det finns en enorm kapacitet och potential, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

När Per-Mathias Högmo klev in som huvudtränare för BK Häckens herrlag tog han också med sig en assisterande tränare, Martin Foyston. Det innebar samtidigt att utrymmet på de assisterande tränarstolarna var trångt, då laget redan hade Robert Vilahamn och ovan nämnda Lundström.

Nu blir det dock mer plats, då Lundström får flytta på sig. Han har nämligen tilldelats en ny roll i föreningen. Från och med i dag kommer han att arbeta som fotbolls- och utvecklingsansvarig på damsidan. Något luddig titel, som på föreningens hemsida mer konkret beskrivs:

”Rollen innebär att han kommer att vara en resurs i de sportsliga frågorna såväl som ansvarig för utvecklingen av spelare och verksamheten som helhet.”

ANNONS

Sportchef Martin Ericsson tror på en ”perfekt kombination”

Lundström själv ser positivt på sin nya arbetsbefattning.

– Det ska bli en rolig utmaning, jag har tyckt det var kul att vi som klubb satsade på att ta in ett nytt elitlag i verksamheten. Jag har sett laget på håll nu första tiden och har hela tiden känt att det finns en enorm kapacitet och potential. Så att få möjligheten att vara med och utveckla det ytterligare ska bli väldigt spännande, säger Christian Lundström till klubbens hemsida.

Klubbens sportchef Martin Ericsson kommenterar:

– Det är bra för oss, där vi är som klubb nu, att vi kan flytta en resurs internt på det här sättet. Christian har varit tolv år i BK Häcken, hans erfarenhet tillsammans med hans otroliga fotbollskunskaper kommer att bli en perfekt kombination för hur vi vill driva klubben framåt, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS