Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny målfest för Häcken

Häcken fortsätter med sitt skalpellvassa kontringsspel. Waris Majeed sprang ifrån Mjällby och gjorde sitt tredje och fjärde mål för säsongen när göteborgarna vann med 4–2.

I en kontring fintade och ryckte sig Waris Majeed loss och pricksköt vid Mattias Aspers vänstra stolpe: 3–1 i 57:e minuten.

Men en kvart kvar sprang den 20-årige ghananen sig fri på en långboll och skickade in matchdödande 4–2. Den dubbelt så gamla Patrik "Bagarn" Rosengren försökte hänga med men hann inte.

Detta var inte "Bagarns" match. I mitten av första halvlek balanserade Häckenanfallaren René Makondele med bollen vid kortlinjen. Rosengren fick uppfattningen att bollen varit utanför linjen och tog upp den med handen.

Men bollen var i spel och Martin Hansson blåste straff. Mjällbyspelarna protesterade, men "Bagarn" borde vara tacksam över att han inte blev varnad för avsiktlig hands. I så fall skulle han också ha blivit utvisad eftersom han redan hade ett gult kort.

Makondele satte straffen och vänsterbacken Tom Söderberg dundrade sedan in 2–0 med ett jätteskott från drygt 30 meter.

Pär Ericsson och Dominique Kivuvu gjorde Mjällbymålen – lagets första i årets allsvenska – men Waris Majeeds vassa kontringsspel avgjorde på Rambergsvallen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.