Ny hemvändare till IFK Göteborg – Sebastian Ohlsson förstärker laget

Nyligen lämnade Alexander Jallow IFK Göteborg för spel med Brescia i Serie B. Hans plats som högerback i allsvenskan togs av Emil Salomonsson. Nu erfar GP att ytterligare en högerback ansluter till klubben.

ANNONS
|

Det var i slutet av 2021 som IFK Göteborg kontrakterade Emil Salomonsson över tre år. Trots utlandsspel och landslagsmeriter blev den löpstarke högerbacken länge kvar på IFK Göteborgs bänk i årets allsvenska.

Det var först när den ordinarie högerbacken Alexander Jallow skrev på för den italienska Serie B-klubben Brescia som Emil Salomonsson fick regelbunden speltid och chansen från start för Blåvitt.

Som ett sätt att stärka konkurrensen har Göteborgsklubben nu gjort klart med ytterligare en högerkantsspelare.

Och ännu en hemvändare.

Blåvitts klubbdirektör kommenterar uppgifterna

Efter tre säsonger i tyska St Pauli återvänder Sebastian Ohlsson till IFK Göteborg.

Enligt GP:s uppgifter är kontraktslängden två och ett halvt år, där Ohlsson är spelklar från och med nästa fönster, det vill säga januari.

ANNONS

IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild är fåordig om uppgifterna.

– Inga kommentarer, säger han.

Sebastian Ohlsson har den senaste tiden tränat med IFK Göteborg, men har tidigare öppnat för att fortsätta karriären utanför Sveriges gränser.

– Målet är väl att hålla sig utomlands. Sedan vet man aldrig vad som händer, sa han i en intervju med Fotbollskanalen för en månad sedan.

I samma intervju framkom dock att han hade en öppen dialog med IFK Göteborg.

– Vi har alltid pratat, man har alltid haft lite snack sedan man lämnade. Vad som sägs får jag hålla för mig själv. Men jag är ju här och tränar, så de vet var de har mig och jag vet var jag har dem, sa han då till Fotbollskanalen.

GP har sökt Sebastian Ohlsson.

LÄS MER:Sebastian Ohlsson njuter av pappalivet och vardagen i Tyskland

LÄS MER:Här är alla IFK Göteborgs spelare de senaste fem åren

LÄS MER:Så ser klubbarnas plan ut för transferfönstret – det bör värvas

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS