Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny hemmaseger för Elfsborg

Elfsborg är tvåa i allsvenskan efter ännu en hemmaseger. Laget har efter kvällens 2–1-seger mot Syrianska vunnit sex av sju matcher på Borås arena.

Elfsborg hade två tränare på läktarplats men såg inte ut att sakna någon av dem.
Ännu en hemmaseger förde upp boråsarna till andraplats i tabellen.

– En ovan situation för mig, men skönt att vi fortsätter vinna hemma, sade tränarvikarien Matti Demegård.

Varken chefstränaren Magnus Haglund eller tränaren Peter Wettergren, avstängda efter protesterna mot IFK Göteborg förra veckan, fanns vid sidlinjen när Elfsborg slog Syrianska med 2–1 på måndagskvällen. I stället var det assisterande tränaren Matti Demegård som hade huvudansvaret när Haglund och Wettergren tvingades följa matchen från ett VIP-bås.

– Jag trodde jag skulle vara mer nervös, men det kändes som vanligt. Jag var taggad och spänd, sade Demegård.
Målvaktsmissar

Från sin tillfälliga position framför Elfsborgsbänken såg Demegård Lasse Nilsson göra 1–0 – hans sjunde i år.

– Målvakten stod lite väl långt bort vid den bortre stolpen så jag chansade på att slå den mot första stolpen. Jag brukar inte skjuta i de lägena, men den här gången gick det ju bra, sade Nilsson.

Syrianskas målvakt Dwayne Miller var felplacerad även när Oscar Hiljemark gjorde 2–1 i slutet av första halvleken. Det målet räckte för att dryga ut Elfsborgs redan fina hemmafacit. Sjätte segern på sju hemmamatcher lyfte boråsarna till andraplatsen i tabellen.

Matti Demegård berättade att förberedelserna varit samma som alltid, förutom att Haglund och Wettergren saknades under själva matchen. Demegård var inte begränsad till förutbestämda byten eller taktiska förändringar.

– Men vi hade pratat igenom olika tänkbara scenarion. Just i den här matchen ställdes det väl aldrig på sin spets så mycket att jag tvingades fatta några avgörande beslut.
Larsson utbytt och arg

Ett av dem ledde dock till förvirring. När Johan Larsson byttes ut mot Stefan Ishizaki med tjugo minuter kvar att spela skakade Larsson oförstående på huvudet, och lagkaptenen Anders Svensson slog ut med armarna i en frågande gest. Ishizaki såg glad ut trots att Larssons handklapp var onödigt hårdhänt.

– Det var lite oklart om jag skulle byta eller inte, men vi redde ut det sen. Jag bad om ursäkt efteråt, jag förstår om det inte såg så snyggt ut från min sida. Jag vill vara en bra lagkamrat, sade Johan Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.