Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bosko Orovic och hans Gais åkte på en ny, tung förlust. Bild: NICKLAS ELMRIN
Bosko Orovic och hans Gais åkte på en ny, tung förlust. Bild: NICKLAS ELMRIN

Ny förlust – nya rop om Orovics avgång

Femte raka förlusten är ett faktum för Gais.
Gais tränare Bosko Orovic hoppas på att få tillbaka sina skadade spelare snart – och tänker vända på den negativa trenden trots fansens rop om avgång.
– Det är helt okej att de reagerar och är besvikna, men håll det på en nivå, säger Orovic som fick ta emot glåpord under slutet av matchen.

Efter 1-5 hemma mot Dalkurd var det en otroligt besviken Bosko Orovic som tog ton på presskonferensen.

– Jag är oerhört besviken. Så här är det, vi har för många spelare borta, ungdomarna får dra ett för stort lass och de som spelar kommer inte riktigt upp i standard, säger han och fortsätter:

– Första halvlek är hyfsad jämn tycker jag. Jag måste ändå skydda Marko här, han är vår bäste spelare under året, även han har rätt att göra ett misstag. Shit happens.

– Just nu är vi inte bättre än så här. Man måste se att det är sex, sju startspelare som inte har varit med sen omgång sex. Har man lite kompetens i fotboll så fattar man det. Samtidigt så är det jättekul att alla unga killar får chansen. Vi ska inte begära allt för mycket av dem. Situationen är som den är. Jag är ändå stolt över mina spelare och kommer alltid vara där. Jag hatar att förlora med 5-1 och det gör mina spelare också.

Hur ser du på utvisningssituationen?

– Det är klart att det var ett viktigt skede i matchen och det hade kunnat se annorlunda ut. Nu tog domaren det beslutet och jag tycker det var ett konstigt beslut. Mer än så vill jag inte säga.

Gais mäktade att göra med ett mål i matchen. Totalt har laget nu producerat elva mål framåt under årets superetta, tillsammans med Östers IF är de sämst i serien när det kommer till målproduktion.

– Det har jag full förståelse för. Vi brände otroligt mycket när vi var heta och nu skapar vi alldeles för lite. Vi får klippa och klistra nu, vi hade bara två anfallare tillgängliga till i dag och vi har inga mer anfallare. Vi försöker få ihop allting nu.

– Efter 3-1 kändes det tungt, det får inte hända det som sker, det ska vi ta ett snack om i morgon. Det är tufft nu, vi är i ett tufft läge men det är fortfarande sexton matcher kvar. Det handlar bara om en grej nu, och det är att få tillbaka spelare. Vi har spelare som har varit borta i åtta, nio veckor och det håller inte.

När beräknas de vara tillbaka?

– Jag hoppas ingenting längre, jag hoppas nästa vecka men man vet aldrig.

I slutskedet av matchen och under matchen skanderade hemmafansen efter tränarens avgång – igen.

– De har rätt till sin åsikt. Det som berör mig är att det kommer några flängande ord från någon idiot där som jag reagerar på. Jag ska inte gå in på varför. Det är helt okej, de får gärna skrika men jag kommer aldrig avgå ändå. Jag tycker det är helt okej att de reagerar och är besvikna, men håll det på en nivå. Skrik inte till exempel, jag ska inte säga vad som sades, men det var en väldigt känslig grej och det var under bältet. Man gör inte så.

Efter en sådan här tung förlust, känner du att du har spelarnas förtroende?

– Det får du fråga spelarna om.

Och styrelsens?

– Jag har en bra dialog med styrelsen. Än så länge har jag deras förtroende, svårare än så är det inte. Jag kommer aldrig avgå, jag kommer lösa det här och får jag inte vara kvar så får någon annan lösa det. Men jag kommer aldrig att avgå. Det spelar ingen roll om de tar dit 10 000 i kör, jag kommer aldrig att avgå.

Hur ska ni resa er?

– Jobba vidare, kämpa för att få tillbaka spelare. Ta nästa match.

Fler nyförvärv än Paulo Marcelo på gång?

– Vi har inga pengar så vi kan inte ens fundera på det. Det skulle vara om någon kommer utanför med ett magiskt trollspö och ger oss pengar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.