Ny förlust för Kungsbacka – Vittsjö förbi GFC i tabellen

Kungsbacka fortsätter ha det tungt i damallsvenskan. Mot Vittsjö stod laget upp bra men det var till slut topplaget från Skåne som knep alla tre poäng.

|

När Kungsbacka tog emot tabelltrean Vittsjö på Påskbergsvallen i Varberg under lördagen stod laget upp bra och kämpade in i det sista för att ta den femte poäng för säsongen, och samtidigt hjälpa Västkustkollegorna Göteborg FC i toppen av tabellen.

Vittsjö hade det spelmässiga övertaget från start och hörnorna i den första halvleken avlöste varandra. Men Kungsbacka stod emot bra och höll 0-0 halvleken ut.

I den 57:e minuten gick det dock inte att hålla emot mer och Vittsjös Clara Markstedt styrde in 1-0 till bortalaget.

Spelet blev allt mer böljande och Kungsbacka jagade kvittering samtidigt som Vittsjö hade bra lägen att dryga ut ledningen.

I slutet av matchen hade Kungsbacka mycket emot sig. Laget, som redan gjort alla tre byten, hade skadeproblem och spelade stundtals med bara tio spelare på planen och med minuter kvar av ordinarie tid var det en misstänkt handssituation som kunde resulterat i straff för hemmalaget. Domaren friade dock och spelet fortgick.

Strax därefter hade Vittsjö ett skott i ribban vilket följdes av en vild press från Kungsbacka. Men målen uteblev och matchen slutade 1-0 till Vittsjö som i och med det går om Göteborg FC i toppen av tabellen och tar sig upp på andraplats och petar ner GFC till tredje.

Kungsbacka ligger alltjämt sist i tabellen med fyra inspelade poäng, med fem poäng upp till Djurgården på placeringen över och sju till säker Limhamn Bunkeflo på säker mark.