Ny förlust för IFK Göteborg – efter ny mardrömsstart

För andra matchen i rad släppte IFK Göteborg in ett tidigt mål. För andra matchen i rad förlorade IFK Göteborg. Mötet med serieledande Malmö FF slutade 1–3.
– Man vinner inga matcher såhär, så enkelt är det, säger Pontus Wernbloom.

ANNONS
|

Inför mötet med AIK senast betonade IFK Göteborg betydelsen i att inte släppa in ett tidigt baklängesmål.

Sedan gjorde AIK 1–0 i matchminut fyra.

Inför mötet med Malmö FF under söndagen betonade IFK Göteborg betydelsen i att inte släppa in ett tidigt baklängesmål.

Sedan gjorde Malmö FF 1–0 i matchminut tre.

Yahya Kalley fällde Arnor Traustason – huvuddomaren Victor Wolf pekade på straffpunkten.

Anders Christiansen lade upp bollen och var säkerheten själv.

1–0.

Det var en blåvit mardrömsstart – igen.

– Jag tycker att det såg slappt ut. Det är klart som fan att det enda du pratar om när du åker till Malmö borta är: ”Nu får vi inte åka på ett tidigt mål, gubbar!”. När du möter bra lag på bortaplan gäller det att inte åka på tidiga baklängesmål för att det gör att de andra kan falla tillbaka. Man vinner inga matcher såhär, så enkelt är det, säger Pontus Wernbloom.

ANNONS

Till skillnad mot mötet med AIK skulle dock IFK Göteborg hitta en väg in i matchen. Lite turligt ska sägas.

I den 23:e matchminuten skickade August Erlingmark iväg en djupledsboll mot Pontus Wernbloom. Malmö FF-målvakten Marko Johansson kom ut, men tajmade det hela helt fel. Han halkade dessutom ... Bollen nådde därmed Wernbloom som kunde ta emot och rulla in kvitteringen i det tomma målet.

1–1.

Det hjälpte dock föga. Det skulle bli förlust – igen. Mötet med AIK slutade 0–2, mötet med Malmö FF slutade 1–3.

Det andra baklängesmålet kom med tio minuter kvar till halvtidsvilan. Adi Nalic sköt, Ola Toivonen stod rätt framför mål och kunde enkelt styra in bollen.

De blåvita spelarna skrek på offside. "100 procent", tyckte Pontus Wernbloom. Repriserna visade dock att domarna hade koll på situationen. Ingen offside.

Det tredje baklängesmålet kom med 25 minuter kvar av matchen. Adi Nalic sköt (igen), André Calisir styrde in bollen i det egna målet.

Mörker för IFK Göteborg.

– Bollen var så nära. Jag försökte få bort den, en reflex. Det var min första instinkt, säger Calisir.

Förlusten innebär att IFK Göteborgs facit mot Malmö FF blir ännu mörkare. Laget har bara vunnit en av de 16 senaste mötena i allsvenskan.

ANNONS

Förlusten innebär också att IFK Göteborg är kvar på 13:e plats i tabellen. Det är två poäng ner till kvalplats, fyra till nedflyttningsplats.

– Vi gav bort väldigt mycket i dag tyvärr. Då vinner man inte fotbollsmatcher, särskilt inte mot ett så skickligt lag som Malmö FF, summerar Pontus Wernbloom.

– Som lag lyckades vi inte i dag. Det har att göra med att Malmö har kvaliteten att straffa oss, vi straffar inte dem. Det var kvalitetsskillnad i dag – både offensivt och defensivt.

Hur lappar ni ihop självförtroendet?

– Vi har torskat mot AIK och Malmö, de har varit bättre än oss. Innan vann vi mot Varberg. Vi får försöka hitta tillbaka till oss själva. Vi får slicka såren här någon dag och sedan komma tillbaka.

För IFK Göteborg rullar dramatiken vidare nästa helg. Örebro SK väntar då.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(4–4–2): Giannis Anestis – Alexander Jallow, Kristopher Da Graca, André Calisir, Yahya Kalley (Emil Holm, 77) – Tobias Sana (Hosam Aiesh, 77), August Erlingmark, Alhassan Yusuf (Amin Affane, 77), Giorgi Kharaishvili (Sargon Abraham, 67) – Patrik Karlsson Lagemyr, Pontus Wernbloom (Robin Söder, 68)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS