Hannes Sahlin pratade inför matchen om att det var lite som en träningsmatch, vilket avspeglades i spelet. (Arkivbild) Bild: KRISTER ANDERSSON

Ny förlust för Örgryte – mållöst i cupen

Örgryte förlorade även den avslutande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen borta mot Jönköpings Södra. Slutresultatet skrevs till 2–0.
– Vi var för dåliga i båda straffområdena, säger mittfältaren Hannes Sahlin.

|

Efter förlust mot först Kalmar FF och sedan AIK var det en tabellmässigt betydelselös match för Örgryte när man gästade Jönköpings Södra. Utöver en lång skadelista var dessutom lagkaptenen Daniel Paulson avstängd efter att ha blivit utvisad mot AIK senast. Istället fick försvararen Oliver Stanisic bära bindeln denna gång.

Örgryte riskerade att gå igenom Svenska Cupen utan att göra ett enda mål. Dock hade man inför matchen mot J-Södra enbart stött på motstånd av allsvensk klass.

Det var Örgryte som inledde bäst och bland annat hade Adam Bergmark Wiberg två fina möjligheter. Den vassaste var när han så när nådde fram på ett lågt inlägg framför ett öppet mål efter tjugo minuter.

– Vi har för korta anfall men vi får ändå några möjligheter, säger Örgrytes mittfältare Hannes Sahlin.

Tio minuter före paus var det Dzenis Kozica som skulle öppna målskyttet då han fick på ett lågt skott som gick in vid Anderssons bortre gavel. I samband med målet tvingades dessutom Öis Calle Wede ersättas av Otto Petersson.

Illa blev raskt värre för Örgryte. Bara några minuter efter målet fick J-Södra en hörna från vänster som slogs på en olycklig Karl-Johan Lindblad och i eget mål. 2–0 var ett faktum och hemmalaget hade tagit över. Således gjorde Öis självmål för andra matchen i rad.

– De får ett mål där vi ska få bort bollen, säger Hannes Sahlin.

Andra halvlek handlade mest om att spela av matchen. Mitt i halvleken försvårades det avsevärt när ljuset över arenan slocknade. Allt blev fullständigt becksvart och då är det inte lätt att spela fotboll.

Strömavbrottet gav till slut sex minuters tillägg men resultatet stod sig tiden ut. Örgryte avslutade Svenska Cupen mållösa och nu väntar närmast träningsmatch mot Lindome på torsdag.

– Vi har en del detaljer vi måste slipa på och vi måste lufta flera av våra spelare som inte fått spela så mycket, säger Örgrytes mittfältare Hannes Sahlin.

Trots sortin i cupen kan laget ta med bra saker från turneringen.

– Mot AIK visade vi bland annat att vi kan vara konstruktiva framåt. Där fanns det mycket positivt, säger Hannes Sahlin.