Ny förlust för Blåvitt hemma mot Norrköping

IFK Göteborg föll tungt i kamratmötet mot IFK Norrköping. Blåvitt åkte på sin andra raka förlust och förlorade matchen med 2-1.
– Det är inte så att man slår upp 377 på text-tv. Men det är bara att förbereda sig för nästa match, säger Mikael Stahre om tabelläget.

|

Inför kamratmötet på Ullevi hade IFK Göteborg endast tagit två vinster på de 17 senaste tävlingsmatcherna mot IFK Norrköping.

Och det var även bortalaget som skulle ta ledningen i matchen.

I den 20:e matchminuten ställde Norrköping om och Kristoffer Khazeni lyckades med ett instick på insidan av Alexander Jallow fram till Viktor Agardius.

Giannis Anestis kom ut fel och backen kunde lyfta bollen över målvakten.

1-0 till Norrköping, som kunde fira med sin tillresta bortaklack.

I den 33:e minuten fortsatte mardrömshalvleken för Blåvitt.

Efter en frispark för Blåvitt på Norrköpings planhalva ställde bortalaget om.

Alexander Fransson spelade fram Carl Björk som tråcklade sig förbi Alexander Jallow och kunde enkelt placera in bollen i bortre hörnet.

2-0 till bortalaget och en riktig kalldusch för Blåvitt.

Pekings andra mål blev en väckarklocka för IFK Göteborg som för en stund skapade ett rejält tryck mot Oscar Jansson i Norrköpingsmålet med flera halvchanser.

Men resultatet var alltjämt 2-0 efter 45 minuter spelade och busvisslingar ljöd på Ullevi när spelarna klev in i katakomberna.

– Vi möter ett väldigt bra Norrköping. Vi får stundtals jobba väldigt hårt för att kväva ned dem. Samtidigt tycker jag inte att de två målen vi släpper in, utan att ha sett dem i efterhand, är frukten av det. Utan det är lite mer andra situationer och de är knivskarpa i dem avsluten, säger Mikael Stahre efter matchen.

Stahres gäng har två raka förluster.
Stahres gäng har två raka förluster. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Marcus Berg blev målskytt

Blåvitt inledde den andra halvleken piggt.

Redan i den 46:e minuten lyckade man kombinera sig fram till en målchans. Men Sebastian Erikssons som avslutade anfallet sköt en bit över Norrköpingsmålet.

I den 57:e minuten kom också reduceringen.

Efter att Blåvitt låst fast bollen kring Norrköpings straffområde skickade Alexander Jallow in ett inlägg i boxen. Marcus Berg fick gå upp relativt ostört och lagkaptenen kunde enkelt nicka in bollen i mål.

2-1 på resultattavlan, och det var nerv i matchen igen.

I den 62:e minuten var det återigen nära igen för hemmalaget.

Efter att Kolbeinn Sitghorsson blivit fälld fick Blåvitt ett bra frisparksläge. Tobias Sana stegade fram och fick en bra träff men frisparken gick i stolpen.

Matchen svängde snabbt fram och tillbaka och i den 67:e minuten fick Pekings inbytte Jontan Levi en bra träff från distans. En högkvalificerad räddning från Giannis Anestis nekade dock bortalaget ett till mål.

Bara minuten senare var det istället Blåvitts tur.

Marcus Berg fick yta i Norrköpings straffområde och försökte sig på ett vänsterskott men Oscar Jansson klarade avslutet.

I den 69:e minuten följde sedan en trippelchans för Blåvitt men Oscar Jansson med hjälp av Norrköpingsförsvaret lyckades hålla ställningen intakt.

I den 73:e minuten var det dags för nästa chans. Oscar Jansson kom ut fel på ett inlägg av Alexander Jallow. Marcus Berg hade öppet mål men en lätt touch på handskarna av Jansson dessförinnan gjorde att kaptenens nick gick över bortamålet.

Blåvitt lyckades inte få till någon riktig slutforcering och resultatet 2-1 stod sig matchen. Därmed åkte IFK Göteborg på sin andra raka förlust.

Blåvitt ligger nu nia i tabellen och har fyra poäng ned till kvalplats.