Nu siktar Almgren mot OS

ANNONS
|

Det var en tung petning som Johanna Almgren fick uppleva inför sommarens VM-slutspel i Tyskland. Bortplockad i sista stund blev besvikelsen naturligtvis stor, men rätt snart kunde hon ändå skaka av sig det värsta – och börja tänka framåt.

Tänka på vad förbundskapten Thomas Dennerby och hans stab egentligen har pekat på som anledningar till att hon petats.

Ojämnheten, till exempel. Något hon själv tycker att hon haft problem med tidigare. Men nu kan hon slå fast att den inte är den samma längre.

– Jag känner att jag gjort min bästa säsong någonsin i allsvenskan. Nu ska jag bara fortsätta så här, utan att få någon dipp. Och i år har den inte kommit. Så här jäkla bra ska jag vara hela tiden för då ska det kunna hålla hela vägen till OS, säger Almgren från Hamburg när hon precis lämnat ett möte där det tyska laget studerats.

ANNONS

Sedan var det där med försvarsspelet.

– Jag har lyssnat på vad de sagt. Att jag till stor del varit en envägsspelare som bara går framåt. Men efter uppehållet här i somras så har jag verkligen tänkt på hur jag ska ligga och jobbat hårt med den biten. Jag har tagit ansvar och det hoppas jag de märker.

Almgren är målmedveten. Strategin är helt enkelt att plocka bort alla de bitar förbundskapten kan ha som anledning till att hon inte ska vara med i landslagstruppen.

– Mitt mål är att de inte ska ha något att säga. De ska inte ha något på mig. Då får de säga att det helt enkelt finns spelare som är bättre än jag.

På plats i Tyskland inför dagens landskamp finns en Johanna Almgren som är full av självförtroende efter en bra säsong – och med kronan som damallsvenskans assistdrottning på huvudet.

– Det är klart att jag hellre kommit med utan att andra fått tacka nej först (återbud från Josefine Öqvist och Sofia Jakobsson). Men det är bara att gilla läget – och det gör jag. Nu är det jäkla kul. Det är bara att gå in och visa vad jag går för på träningarna. Det gick bra i går och det är bara att hoppas att jag får spela lite.

ANNONS

Med det sagt är jobbet att hålla sig kvar i truppen ända fram till OS i London, i slutet av juli nästa år, inlett.

Hedvid Lindahl – Annica Svensson, Sara Larsson, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro – Antonia Göransson, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Therese Sjögran – Lotta Schelin, Madelaine Edlund.

På bänken: Kristin Hammarström, Lina Nilsson, Linda Sembrant, Nilla Fischer, Johanna Almgren, Jessica Landström, Susanne Moberg

Saknas i truppen: Malmös Linda Forsberg är skadad, Örebros Marie Hammarström har varit sjuk, Linköpings Sofia Lundgren rehabtränar, Josefine Öqvist och Sofia Jakobsson har skadeproblem.

ANNONS