Nu kan IFK Göteborg hjälpa BK Häcken i guldstriden

Efter 1–1 borta mot Kalmar FF är BK Häcken kvar i ensam serieledning på 46 poäng.
I nästa omgång kan de dryga ut den rejält: dels genom seger mot Hammarby hemma. Och dels om IFK Göteborg vinner mot Djurgården borta.
– Klart vi inte tackar nej till hjälp, säger Tobias Sana som gjorde sitt första mål i Häcken-tröjan i går.

ANNONS
|

Tobias Sana bredsidade in 1–1 mot Kalmar FF på Guldfågel Arena – matchens slutresultat.

Det betyder att BK Häcken har spelat elva bortamatcher utan förlust i år samt leder serien en poäng före Djurgårdens IF med åtta omgångar kvar av guldstriden.

Målet var Sanas första i den gulsvarta tröjan sedan han anslöt från IFK Göteborg i sensomras.

– Det är kul att göra mål. Det var ett tag sedan och det är alltid kul att bidra med mål. Men jag hade hellre varit mållös och haft tre poäng, säger Sana när GP möter honom efteråt.

Ett viktigt mål ändå?

ANNONS

– Det var viktigt. Vi fick en poäng, leder fortfarande serien och har en väldigt tuff match på lördag mot Hammarby. Det var en bra poäng om man ser till helheten.

Efteråt firade Tobias Sana framför de tillresta Häckenfansen på bortastå.

– Det var på tiden att jag gjorde mål och fick fira lite, säger han.

Framme vid klacken ägnade sig Tobias Sana en målgest som var svår att se exakt vad den skulle föreställa. Efteråt berättar Sana att det var någon form av ”aj aj kapten”-gest med handen vid pannan och blicken neråt.

– Jag lovade en ung kille som precis är uppflyttad i A-laget, Semir, att jag skulle göra hans målgest, säger Sana.

Semir är 18-årige Semir Bosnic som skrev tvåårskontrakt med Häcken i somras efter att ha varit en flitig målskytt i U19-laget och ses som en stor talang.

”Kom hit för att plocka tre poäng”

Efter kvitteringen hade Häcken en bra period, men fick aldrig in segermålet.

– Det är klart att vi kom hit för att plocka tre poäng, så enkelt är det. Men sett till matchbilden ska vi ändå vara nöjda, säger Tobias Sana.

Henrik Rydström, Kalmars tränare, sa på presskonferensen efteråt att han tycker Häcken är allsvenskans bästa lag och att han tror att ni vinner serien?

ANNONS

– Det är alltid kul att få positiv respons, men det är många matcher kvar och vi ska vara ödmjuka och ta en match i taget.

I nästa omgång, nu på lördag, väntar tabelltrean Hammarby hemma på Bravida Arena – en match som redan är utsåld.

– Det är kul. Det kommer många tuffa matcher nu i slutspurten och vi får ta en match i taget. Det är spännande matcher, man måste älska de här matcherna, säger Tobias Sana.

I samma omgång möter lokalrivalen IFK Göteborg Djurgården borta – Djurgården som ligger närmast Häcken i tabellen. Därmed kan Blåvitt hjälpa Hisingslaget i guldstriden.

Vill du ha hjälp av Blåvitt där?

– Så klart. Om de kan vinna, och vi kan vinna, så är det positivt, säger Tobias Sana.

Tror du att det blir så?

– Det är en tuff bortamatch för dem, och vi måste fokusera på att göra vårt jobb. Det viktigaste är att vi gör vårt jobb, vi kan inte fokusera på att få hjälp av andra lag.

Men man tackar aldrig nej till lite hjälp heller?

– Nej, så klart inte. Kan de vinna mot Djurgården, och vi vinner mot Hammarby, så är det klart att jag tar det med facit i hand, säger Tobias Sana.

ANNONS

Mot Hammarby får Häcken dock klara sig utan mittbacken Johan Hammar som drog på sig en tredje varning mot Kalmar. Dessutom har Häcken nu inte vunnit på två matcher: först 2–2 mot Degerfors hemma, nu 1–1 mot Kalmar FF borta.

Samtidigt förlorade IFK Göteborg med 3–1 mot bottenlaget Helsingborgs IF på Gamla Ullevi.

LÄS MER:BK Häcken kvar i serieledning – men tog inte chansen att rycka

LÄS MER:Öppnar upp om tuffa tiden: Varje man för sig själv

LÄS MER:BK Häckens guldplan – bli en halv procent bättre

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS