Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Nu framhäver alla kollektivet"

Kim Källström hävdade i somras att Zlatan styrde allt i landslaget. Nu är de båda borta från landslaget och rollerna har ändrats. – Nu framhäver alla kollektivet, säger Källström till Aftonbladet.

Det var i sitt sommarprat i P1 som Kim Källström tog bladet från munnen och berättade om hur han hade upplevt tiden i landslaget.
– I landslaget hade vi Zlatan. Den kanske bästa svenska fotbollsspelaren genom alla tider. Han bestämde över sig själv, laget, ledarna och förbundet. Följer du inte ledaren så fasar du ut dig själv. Det är politiskt självmord att köra solo mot ledaren. Gruppen kommer stöta ut dig tydligt eller frysa ut dig sakta. Men ut, det åker du, sa Källström då.

Men efter EM i Frankrike valde både Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic att tacka för sig i landslaget. I en intervju med Aftonbladet berättar nu Källström om hur landslaget har förändrats.
– Det är en helt ny typ av hierarki i landslaget där Janne har tagit en stark roll och där Granqvist, Lustig, Albin (Ekdal) - spelare som har varit med ett tag - klart har viktiga roller. Sen är Guidetti en spelare som tar mycket plats och skänker mycket energi till gänget. Sen har du spelare som Marcus Berg och Oscar (Lewicki) som också varit med länge. Jag tror att det är en hel ny dynamik i landslaget just nu, säger han till tidningen och fortsätter.
– Men för mig var det något positivt med att Zlatan var den naturliga ledaren. För mig var det så naturligt att det var så, det var inget man reflekterade över. Men nu framhäver alla kollektivet och den svenska modellen, det är en helt annan typ av grupp.