Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Lagkapten Emma Berglund efter den avslutande träningen inför torsdagens seriefinal mot Rosengård. Bild: MATHIAS BERGELD
Lagkapten Emma Berglund efter den avslutande träningen inför torsdagens seriefinal mot Rosengård. Bild: MATHIAS BERGELD

Nu börjar ödesdagarna för Göteborg FC – kan rycka i toppen

Serieledaren och guldfavoriten Göteborg FC har en ödesperiod framför sig. Inom loppet av tio dagar möter man serietvåan, Rosengård, trean Linköping och fyran Piteå
– Läget kan verkligen se bra ut för oss efter de här tre matcherna, säger lagkapten Emma Berglund.

Göteborg FC, som toppar allsvenskan, inleder en period av riktigt tuffa matcher under torsdagen i och med seriefinalen mot andraplacerade tvåan och rivalen FC Rosengård.

Efter torsdagens möte väntar matcher mot Stina Blackstenius förra klubb, tredjeplacerade Linköping, och 2018 års guldmedaljörer Piteå som huserar på en fjärde plats.

Lagkapten Emma Berglund ser möjligheterna inför den tuffa tiden som kommer.

– Läget kan verkligen se bra ut för oss efter de här tre matcherna. Men fokus just nu har egentligen varit på Rosengård. En seriefinal så här tidigt, det är något man egentligen bara kan se fram emot. Det är första steget, säger Emma Berglund.

Hållit nollan i fyra raka matcher

Göteborg FC har hållit nollan i fyra raka matcher men nu väntar betydligt mer namnkunnigt motstånd.

– Det är inget som vi gått och tänkt på och präntat in i oss, ”oj vi har hållit nollan”. Det sitter där absolut, och vi är fullt medvetna om att vi inte släppt in så många mål. Men det är fokus på det i alla matcher. Sen kanske ännu viktigare nu. Vi har spelat väldigt mycket mot lag som backat hem och kanske inte kommit med full styrka mot oss. Det här blir kanske den första matchen på länge som vi får stå i uppställt försvar och försvara med hela manskapet.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson ska se seriefinalen på plats i Göteborg. I september vankas det landslagssamling då Sverige ska spela EM-kvalmatcher mot Ungern och Island.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.