Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Nu är Schelin bäst genom tiderna

Sverige fick en smakstart under matchen mot Ryssland och efter flera vassa chanser kunde Lotta Schelin nicka in ledningsmålet redan efter 21 minuter. – Det var jätteskönt, det hymlar jag inte med, säger hon till TV4.

Hon delade tidigare rekordet på sex mål med Ibrahimovic och Ljungberg, men nicken mot Ryssland innebär att hon nu gjort sju EM-mål.

– Det är fantastiskt. Jag hörde om det för några dagar sedan, men jag har inte tänkt på det så mycket. Men det är rätt coolt att kunna göra det när man jämför med de här bra spelarna. Men det viktigaste var de tre poängen, så jag är väldigt glad att kunna bidra till det.

Schelin har haft svårt att få målskyttet att lossna på sistone, men säger själv inte att hon upplevt särskild press att hitta rätt.

LÄS OCKSÅ: Sverige vann ödesmatchen – närmar sig kvartsfinal

– Jag tror att alla känner press. Men ärligt talat har jag inte tänkt på det så mycket. När man känner att man spelar bra, då känns det bra, och jag tycker att jag gjort bra matcher i år. Det är det viktigaste, att jag känner att laget behöver mig. Att göra mål är en bonus, säger Schelin.

Målet var lite annorlunda, Schelin tajmade – till skillnad från målvakten – sin löpning rätt och kunde knoppa in bollen i öppet mål.

– Normalt sett går jag på första stolpen, men jag vet inte, målvakten var långt ute och jag tror att hon missbedömde bollen och den kom perfekt på mitt huvud. Så jag försökte bara få den på mål.

Schelin startade som forward men flyttades ner på högerkanten i den andra halvleken. I stället byttes Fridolina Rolfö in på topp bredvid Stina Blackstenius.

– Det var fint, det är trevligt att vara inblandad mer i uppbyggnaden av spelet. Men självklart är det lite annorlunda, man får springa mycket. Men jag gillar det och har inga problem med det. Jag gör det för laget och det var en kul match att spela.

Sverige står därmed på fyra poäng efter två matcher. Schelin menar att insatsen betydde mycket.

– Nu har vi en bra position inför sista matchen mot Italien och det var väldigt viktigt att känna att vi kan spela så här mot Tyskland och en annan typ av match mot Ryssland. Göra två mål och skapa många chanser, det ger oss självförtroende. Fyra poäng är bra, så nu kan vi fokusera på Italien.