Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

"Nu är det upp till bevis för oss"

Två tunga förluster är historia – nu laddar BK Häcken om och gästar succélaget Östersunds FK. – Nu är det upp till bevis för oss, kapten Rasmus Lindgren.

Förlusterna mot Norrköping (4-1) och AIK (1-6) är passé, nu är det nya tag som gäller för Mikael Stahres mannar.

– Till viss del så gör man ju som vanligt och egentligen bara går vidare, men sen måste man såklart analysera det lite extra och vrida på det. Vi har gjort båda delarna, säger tränaren.

Enligt Stahre handlar det mest om att få distans till det hela och inte dra för höga växlar efter två bottennapp.

– Vi måste ju se nyktert på situationen. Oftast när man känner att man är helt jävla värdelös är man bara dålig, tror man att man är världsmästare är man inte där heller. Matchen mot AIK var ju glasklar, nu har det gått ett par dagar och vi har haft en riktigt bra träning. 

"Vissa saker som måste bli bättre"

Stahre menar på att det är lätt att bara anklaga försvaret när ett lag släpper in en massa mål, men att man inte ska glömma helheten. Om inte anfallet fungerar blir man lätt baktunga och låter det andra laget anfalla.

Den analysen håller mittbacken och lagkapten Rasmus Lindgren med om.

– Det är klart det är en helhet, det är det alltid inom fotboll. Norrköping var ändå, till skillnad från AIK, en bättre match än resultatet visade. Men det är klart att vi har kommit fram till att det finns vissa saker som måste bli bättre, säger han efter fredagsträningen.

De två tunga förlusterna kom efter en klar 3-0-seger hemma mot Elfsborg, en match man anser var bland de bästa under säsongen, och ser man till helheten finns det mycket att glädjas åt på Hisingen.

Man ligger i skrivande stund på en fjärdeplats i tabellen, har känning på Europaplats och är fortfarande ett av lagen som släppt in minst antal mål.

– Vi vet ju om att vi inte kan ha tappat allt på en gång, vi måste bara hamna på spåret igen. Men att vi släppte in en massa jävla onödiga mål är ju bara fakta, så vi kan ju inte gömma oss från verkligheten heller, säger Mikael Stahre.

"Nu är det upp till bevis för oss"

Rasmus Lindgren är inne på samma spår, nästa motstånd är succélaget Östersunds FK som kommer från en skrällseger mot Bundesligalaget Hertha Berlin och då är det revansch som gäller för BK Häcken.

– Vad vi har gjort tidigare under säsongen är ju inte som bortblåst nu, så vi får försöka hitta tillbaka till grunderna som vi haft. Nu är det upp till bevis för oss.

Peter Abrahamsson tror på en tajt tillställning uppe i Jämtland.

– Klart det kommer bli tufft, men det är ju absolut inte omöjligt på något sätt. Vi har ju mött dem och förlorat två tajta matcher, men jag tror vi kan gå segrande den här gången.