Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Nu är den matchen bakom oss"

BK Häcken gör sig redo för att ta sig an bottenlaget Gif Sundsvall. Och den stökiga tillställningen mot Hammarby senast är glömd enligt tränaren Mikael Stahre. – Nu är den matchen bakom oss, säger han.

Allsvenskan 2017 börjar så sakteliga närma sig slutspurten och inför säsongen trodde merparten av experterna att BK Häcken skulle vara en joker i kampen om Lennart Johanssons pokal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hisingslaget har fram till skrivande stund haft en bra säsong där man, trots stora skadebekymmer på flera nyckelspelare, levt upp till förväntningarna och varit med i toppstriden. Men det finns dock ett lag som blir svåra att konkurrera med.

– Malmö spelar ju tabellmässigt i en egen division och sen är det oerhört jämnt där bakom, förhoppningsvis kommer vi kunna vara med och fajtas där, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

Är känslan att guldstriden är avgjord och att ni får fokusera på en topp tre-placering?

– Vi har ju ett mål att komma upp så högt upp som möjligt i tabellen. Men att Malmö FF har varit i ”pole position” mer eller mindre hela säsongen, för mig är det ingen nyhet. Men det är klart; de leder med 13 poäng och har elva matcher kvar, sannolikheten säger ju att de inte kommer tappa det. Men för oss handlar det om att Europaplatsen är inom greppbart avstånd.

Kommer ställas mot tuff defensiv

Nästa motståndare i jakten på en Europaplats är Gif Sundsvall; laget som, tillsammans med AFC Eskilstuna, gjort absolut minst antal mål i Allsvenskan. Häcken, å andra sidan, har ett av ligans absolut bästa försvar.

– Sundsvall är ett lag som är välorganiserade och har ett defensivt tillvägagångssätt, de bygger ju på att försvara sig med väldigt många spelare. För oss handlar det om att ta hand om deras offensiv eftersom de har offensivt skickliga spelare, men också ha kraften för att bryta ned deras defensiv. Så det blir en utmaning.

"Klart att den energin är lagstärkande"

Stahres Häcken kommer till mötet mot Sundsvall med en tung skalp i bagaget. Senaste segern borta mot Hammarby blev nämligen en minst sagt kaotisk tillställning när ”Bajen” inte ”gav” tillbaka bollen till Häcken efter att Juhani Ojala skadat sig.

I stället valde man att kvittera i matchens sista ordinarie minut, något som fick Häckenspelarna att se rött.

Men med ett bra frisparksläge i 94:e minuten kunde Paulinho ge sitt Hisingslag både revansch och tre poäng.

– Nu är den matchen bakom oss, men det är klart att den energin är lagstärkande. Den ger positiv energi och det kan ju aldrig vara fel.