Norske Tomas Totland klar för BK Häcken

Häcken har gjort klart med Godswill Ekpolos ersättare. Norske Tomas Totland är klar för spel på Hisingen de kommande fyra säsongerna.
– En av de mest spännande spelarna i den norska ligan i år, säger sportchef Martin Ericsson.

ANNONS
|

I veckan stod det klart att Godswill Ekpolo lämnar Häcken efter fyra säsonger, något som GP tidigare kunde avslöja.

Nu har klubben prestenterat spelaren som tar över på högerbackspositionen. På sin hemsida meddelar Häcken att man köpt loss 22-åringe Tomas Totland från norska Tromsö.

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats knyta till oss en av de mest spännande spelarna i den norska ligan i år. En bra offensiv ytterback som de senaste två åren stått för många poäng i de högsta serierna, säger sportchef Martin Ericsson på Häckens hemsida.

Någon prislapp på norrmannen är inte officiell. Men tidigare har lokaltidningen iTromsø skrivit att klubbarna kommit överens om en övergångssumma på åtta miljoner.

ANNONS

Totland: ”Vill hjälpa laget att ta medaljer”

10 januari sammanstrålar Tomas Totland med Häcken och tränaren, tillika landsmannen, Per-Mathias Högmo.

– Jag hade ett bra samtal med Per-Mathias (Högmo), som jag har hört massa gott om från folk uppe i Tromsö och jag fick ett väldigt gott intryck av BK Häcken och Göteborg som stad. Jag vill vara med och hjälpa laget att ta medaljer, det ser jag som fullt möjligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS