Norlings första MFF-seger

|

Det första satte anfallaren Daniel Larsson, och det andra mittbacken Pontus Jansson.

Stor glädje på läktarna, och en scenförändring efter den tråkiga händelsen i senaste hemmamatchen mot Helsingborg, då en MFF-supporter tog sig in på planen och matchen avbröts. Segern tilldömdes HIF.

Dardan Rexhepi var het i anfallsduon, när han nu fick spela från start. Stor, stark och jobbig för Kalmarförsvaret, och i en duell i straffområdet var han nära att sätta 2–0 för MFF i början av andra halvlek.

Det blev hörna på den duellen.

Och då i den 58:e minuten kom tvåan, innickad av Pontus Jansson, mittbacken som är tillbaka i laget.

Nye tränaren Rikard Norling fick sin första seger efter förlusterna i svenska cupen mot just Kalmar, och i allsvenskan mot AIK.

Det var en härlig match mellan två spelskickliga lag. Väggspel, instick, skott inför nästan 12000 på Swedbank stadion.

Och många målchanser åt båda hållen.

Men det blev MFF som tog ledningen. En lobbpassning från Wilton Figueiredo letade sig fram till snabbe Daniel Larsson som var före målvakten och nickade in 1–0 i den 12:e minuten.