Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordström vill ta över: "Känner mig fräsch"

Försäljningen av Haitam Aleesami har lämnat vänsterbacksplatsen öppen för Billy Nordström. I kväll startar 20-åringen mot Djurgården. – Jag känner mig fräsch, säger han.

Haitam Aleesami gjorde sin sista insats i IFK Göteborg-tröjan i Europa League-vinsten mot Helsingfors i torsdags. Vänsterbacken har lämnat Göteborg för italienska Palermo och i nuläget är Billy Nordström truppens enda vänsterback.

I kvällens match mot Djurgården kommer Nordström göra sin andra allsvenska start.

– Jag får försöka ta chansen. Jag känner mig riktigt fräsch, och jag vill visa att jag vill spela fotboll, säger 20-åringen och passar på att tacka Aleesami.

– Han är en väldigt trevlig person också, som har gett mig tips och sagt till mig att chanser kommer att komma.

Debuterade i fjol

Han debuterade med ett inhopp redan i fjol, och i våras startdebuterade han mot IFK Norrköping när Aleesami var avstängd.

Klubben jagar en ny vänsterback och förväntas göra klart med en sådan innan transferfönstret stänger på torsdag.

– Jag förstår att man måste värva en ny, vi konkurrerar på två fronter nu. Så en bred trupp måste man ha. Det stör mig inte, understryker Nordström.

"Inga problem"

Jörgen Lennartsson känner sig trygg med Nordström mot Djurgården.

– Absolut, det är inga problem.

På gårdagens träning spelade han in Nordström i backlinjen bredvid Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr och Emil Salomonsson. En erfaren backlinje att kliva in i för Nordström. Särskilt får han hjälp av Rogne som han kommer ha intill sig.

– Han hjälper mycket. Han är väldigt verbal. Det är mycket prat och han är tydlig, så jag ska försöka vara tydlig tillbaka.