Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordh inför Örgrytes kval: "Avgrundsdjup skillnad mellan superettan och division 1"

Örgryte vet hur livet är i division 1. De vill inte tillbaka. – För en klubb som Öis är det en avgrundsdjup skillnad mellan division 1 och superettan, säger ordförande Joacim Nordh.

Borta mot Mjällby på onsdag. Hemma mot Mjällby på lördag. Två matcher som avgör Örgrytes vara eller icke vara i superettan.

Kvaldramat är här nu.

– Vi stänger superettan 2017 och ger oss in i en ny serie. Nu måste både spelare och tränare gilla läget. Men det är jag inte orolig för. Vi kommer mobilisera allt vi kan och jag tror självklart att vi kommer greja det här, säger ordförande Joacim Nordh.

Han är dock medveten om vad som kan vänta i framtiden om det går riktigt illa - division 1. En verklighet som Örgryte upplevde så sent som 2015.

– Jag vill inte tänka de tankarna. Vi är fortfarande i superettan. Skulle det bli något annat får vi ta det därifrån. Jag har ingen plan B för division 1 nu, säger Nordh.

Hur stor är skillnaden mellan superettan och division 1?

– Den är svår att klä i ord, man måste nästan sitta i styrelserummet eller vara ute på planen för att se det, men skillnaden är större än mellan superettan och allsvenskan. Man tappar på alla fronter. Nu tror jag att Öis är en av de stabilare klubbarna med vår tradition och historik, men det är klart att det skulle märkas både publik- och partnermässigt. Och även vad gäller matchmedial bevakning.

Ekonomiskt?

– Ja, ekonomiskt är det 3-3,5 miljoner i Sef-bidrag som bara flyger ut genom dörren. Sedan derbyna mot Gais där vi har en annan publiksiffra. 

Varför har ni hamnat i den här situationen?
– Vi har inte kommit upp i nivå. En serie ljuger aldrig över 30 omgångar. Det har varit ett jobbigt år så till vida. Spelarna har kämpat på, tränaren likaså. Sedan har vi inte ägnat oss åt att göra någon analys av 2017 än. Det vill vi göra efter lördagens match.

Örgryte kör ett sista träningspass inför det första kvalmötet vid 13:30-tiden under tisdagen. Därefter väntar en resa till Blekinge och Strandvallen.