Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Nordh får fortsatt förtroende i Öis

Ordförande Joacim Nordh valdes om – och årsmötet hos Öis var både lugnt och snabbt överstökat.
– Jag känner mig hedrad och stolt över att få fortsatt förtroende, säger Joacim Nordh.

Årsmötena hos idrottsföreningarna i stan brukar kunna dra ut på tiden och bjuda på en del heta känslor.

Men när Öis kallade till årsmöte på Ullevi Lounge på tisdagskvällen var det lugnt och stillsamt.

Inga motioner från medlemmarna fanns att ta ställning till och mötet som hade samlat omkring 130 personer var över på lite mer än en timme.

– Det snabbaste och lugnaste jag har varit med om, inklusive min tid i Qviding, säger Joacim Nordh.

Ordförande fick fortsatt förtroende.

Hans femte år på posten.

– Jag är stolt över det. Så länge folk tycker att jag kan bidra och så länge jag själv känner att jag kan vara med och utveckla föreningen så jobbar vi vidare med detta. Jag vill vara långsiktig i det här.

Utöver Nordh blev också ledamöterna Kristofer Allbäck, Sara Silfver och Lennart Lindorsson omvalda. Och Per Skånberg, Ricardo Heras Paleo och Lars-Göran Dahlqvist valdes in i styrelsen. Allt enligt valberedningens förslag.

– Jag tycker den här styrelsen har många spännande komponenter, så det ska bli intressant att fortsätta utveckla föreningen med det här gänget.

"Får inte bli för tillbakalutat"

Inga motioner alls under årets möte, ett tecken på att alla är nöjda och belåtna med allt i Öis, eller handlar det om brist på engagemang?

– Det är inte en fara att det är så, men jag är väldigt mån om dynamiken i kritiken, att man för fram frågor och försöker hitta konstruktiva lösningar. Så det får inte bli för tillbakalutat, men det uppfattar jag inte att det är. Utan vi är i ett sådant läge där folk tycker att vi gör ett bra jobb. Vi arbetar ihop nu i stället för att jobba emot varandra.

Vad blir er viktigaste fråga 2020, enligt dig?

– Det blir att hålla fast vid de här bitarna som vi arbetar med. Vi ska försöka vara ett topplag i superettan, vara med och nosa där uppe, det är det vi vill. Sedan är det klart att ekonomin blir viktig. Men där har vi stenkoll. Och så vill vi utveckla akademin och så ska det såklart bli väldigt spännande att se hur satsningen med damlaget går och vilken dragningskraft vi kan få i den verksamheten.

Fakta: Öis styrelse 2020

Joacim Nordh (ordförande), Sara Silfver, George Mourad, Kristofer Allbäck, Lennart Lindorsson, Per Skånberg, Ricardo Heras Paleo, Lars-Göran Dahlqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.