Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nobbade Lagerbäck: "Det var ett misstag"

2009 var Lars Lagerbäck aktuell som förbundskapten för Skottland, som då nobbade svensken. I dag grämer sig det skotska förbundets dåvarande bas Gordon Smith, som var med och tog beslutet. – Det var ett misstag, skriver Smith i en krönika i Sunday Post.

När Lars Lagerbäck lämnade jobbet som svensk förbundskapten 2009 fanns det intresse för honom ute i Europa. Bland annat var han ett namn som det skotska fotbollsförbundet diskuterade, efter att Lagerbäck hade ansökt om förbundskaptensjobbet för Skottland.

Men Lagerbäck fick nej från Skottland, som istället anställde Craig Levein som då tränade den skotska klubben Dundee United.

Nu hyllas Lagerbäck för sina EM-framgångar med Island, och Gordon Smith, dåvarande VD för det skotska förbundet, ångrar beslutet att nobba succésvensken.
– Som alla kan se nu så var det ett misstag, skriver Smith i den skotska tidningen Sunday Post som han nu är krönikör för.

Han förklarar att det skotska fotbollsförbundets dåvarande president ville ha en inhemsk förbundskapten och styrelsen ansåg att Levein var en överlägsen kandidat för jobbet.

Smith berömmer Lagerbäck för det jobb han har gjort med det isländska landslaget.
– Han har uppnått mer än vad någon skotsk tränare har gjort sedan Craig Brown 1998. Island är ett land med drygt 300 000 invånare och han har fört landet ända till en kvartsfinal i EM. Det är verkligen anmärkningsvärt.

I kväll möter Island hemmanationen Frankrike i EM-kvarten. Ska Lagerbäck lyckas ta Island till en semifinal i landets första mästerskap någonsin?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.