Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Noah Alexandersson klar för Blåvitt

Det har spekulerats om det en tid. Nu är det klart. Noah Alexandersson, Blåvitt-legendaren Niclas Alexanderssons son, är klar för IFK Göteborg. – Det är ju en dröm som man har haft, säger han.

Tidigare i veckan var Västra Frölundas Noah Alexandersson, son till Blåvitt-legendaren Niclas Alexandersson, med och spelade match med IFK Göteborgs U21 mot Malmö FF. Alexandersson den yngre tog för sig och imponerade stort på Blåvitt. 

– Bäst på plan, berömde avgående U19-tränaren Thomas Olsson efteråt. 

Provspelet fick ryktena om en eventuell övergång för talangen mellan klubbarna att ta fart. Och nu är det klart. Noah Alexandersson har skrivit på för IFK Göteborg, det meddelades på klubbens hemsida under fredagseftermiddagen. 

Akademichef Jonas Olsson är belåten över att ha fått över 16-åringen. 

– Det är väldigt kul. Det är en duktig spelare som har gjort det väldigt bra i Frölunda. Vi har haft ögonen på honom under en längre tid och Frölunda har gjort det jättebra med honom, säger Olsson till GP. 

Blir det "bara" U19 eller A-lag också för Noah?

– Det blir Elit 1.

Att det blev just IFK Göteborg i konkurrens med flera andra klubbar förklarar Noah Alexandersson på följande sätt.
– Det har alltid varit min favoritklubb ända sedan man växte upp. Det är klart det är lite speciellt men jag känner också att det är bättre tajming än på väldigt länge att gå till Blåvitt med den satsning som de ska göra på unga spelare. Målet är ju att ta sig till A-laget i framtiden, säger han.

Du har spelat en hel del A-lagsfotboll i Frölunda, hur har tiden där varit?
– Otroligt bra. Jag fick tidigt känna på hur det är att spela i A-laget, jag var bara 14 år när jag debuterade. Vi hade ett väldigt bra lag och höll ihop länge och utbildningen i Frölunda har varit jättebra. Sen är det ju så att jag vill inte spela i division 3 hela livet. Någon gång måste man ta steget.

Att han nu tar klivet över och går till Blåvitt där pappa Niclas har ikonstatus är inget han bryr sig särskilt mycket om.
– Jag tänker inte på farsan i detta fall. Jag har valt det som jag tror är bäst för mig, det är det jag har tänkt på, säger han.

Pappa Niclas är även han väldigt mån med att påpeka att valet på Blåvitt har Noah valt på egen hand.
– Visst, han är uppvuxen med blåvitt och det kanske inte är det mest otänkbara valet med tanke på det. Men han har fått fatta ett eget beslut på vad som han tror är bäst för honom själv. Tidigare var väl jag lite skeptisk till Blåvitt då det var långt till A-laget men nu känns det som att det är rätt tid att gå dit, säger han.