Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nilla Fischer tackar nej till OS

Svenska landslaget har fått ett tungt avbräck inför OS.
Stjärnförsvararen Nilla Fischer har valt att tacka nej till deltagandet av familjeskäl.
– I sista ändan var det ett lätt beslut att ta, säger hon till SportExpressen.

Nilla Fischer har länge varit en gigant i försvarslinjen i det svenska landslaget i fotboll. Hon är en av de mest rutinerade stjärnorna och given i Peter Gerhardssons trupp.

Men när OS sakta men säkert närmar sig har förbundskaptenen fått ett ”nej tack” från mittbacken som väljer att nobba spelen i Japan, det skriver SportExpressen.

Anledningen är att Nilla Fischer och hennes fru, Mika, väntar påökning i familjen. De väntar sitt andra barn, födelsen väntas vara mitt under sommarens OS-turnering i juli.

– Jag pratade med Peter under lägret i april, och berättade att det ska komma en liten mini-Fischer till och att jag var tveksam till OS. Sedan pratade vi igen förra veckan, det var ett bra samtal. Det hade så klart varit kul att göra ett OS till men det här är viktigare och större, säger hon till tidningen.

Nilla Fischer och Linda Sembrant med varsin bronsmedalj på Gamla Ullevi efter VM 2019. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Nilla Fischer och Linda Sembrant med varsin bronsmedalj på Gamla Ullevi efter VM 2019. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kan sluta i landslaget

Nilla Fischer har gjort 177 landskamper för Sverige. Hon har tagit OS-silver och dubble VM-brons. Beslutet kan nu innebära att 36-åringen gjort sin sista match i den blågula dressen.

– Peter och jag ska ha en ny diskussion efter OS. Det vore kul att spela en sista match inför publik, och det väntar ju ett antal VM-kvalmatcher i höst. Men vi får se, säger Fischer till SportExpressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.