Nilla Fischer besviken efter petningen: "Borde varit med"

Hon har 177 landskamper på meritlistan och var redo att åka med landslaget till Algarve cup i mars. Men Nilla Fischer petades av Peter Gerhardsson.
– Jag blev besviken, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Nilla Fischer var en av de bärande spelarna i det svenska landslag som vann VM-brons i Frankrike förra sommaren. Men efter det kom problemen och hennes höst präglades av skador.

Efter nyår vände det och målet var att åka med landslaget till Algarve cup i Portugal i mars.

– När träningen drog i gång i januari var det Algarve cup jag siktade på, säger hon till Expressen.

Men så blev det inte. Den 35-åriga backveteranen fanns inte med i förbundskapten Peter Gerhardssons trupp.

– Vi har en dialog, men senast hon spelade 90 minuter var i augusti så hon håller på att trappa upp. Jag var och tittade i lördags när hon spelade 60 minuter mot Djurgården. Det går åt rätt håll. I det läget hon befinner sig i nu bedömer jag att det är bättre att inte riskera något i en så här tuff turnering, sa Gerhardsson då.

ANNONS

"Det var stressande"

Men Fischer själv menar att hon var redo.

– Jag blev besviken. Mitt mål var att få åka med till Algarve. Jag förstår Peters motivering, att jag hade spelat för lite, samtidigt som jag själv tyckte att jag borde ha varit med. Och så ska man väl alltid tänka, som att man alltid ska se sig själv som en startspelare. Den inställningen tycker jag att man ska ha, säger hon till Expressen.

I stället för resan till Portugal blev hon alltså kvar i Linköping med klubblaget.

– Jag har varit med i Algarve så många gånger tidigare, och sedan när man helt plötsligt inte är med. Det är tufft. Och det var absolut stressande, konkurrensen i landslaget är hård, säger hon.

LÄS MER:Magdalena Eriksson hemma i Sverige – får inte träna med svenskt lag

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS