Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist bakom AIK:s köp av Mikael Lustig

I somras presenterade AIK landslagsspelaren Mikael Lustig med hjälp av ”två mycket stora AIK-hjärtan”.
Nu skriver Expressen att det var Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist låg bakom affären.

Landslagsförsvararen Mikael Lustig värvades i somras till krisande AIK från belgiska Gent. När 33-åringen presenterades skrev AIK om värvningen på sin hemsida:

”Förvärvet av spelaren har möjliggjorts genom upptagande av lån från privata finansiärer med två mycket stora AIK-hjärtan”.

Nu skriver Expressen vilka AIK-hjärtan det handlar om: artisten Niklas Strömstedt och tv-profilen Steffo Törnquist. Enligt tidningen stod de för sign on-bonusen på 600 000 kronor.

– Det är väl trevligt. Jag kan säga att jag hade två bevekelsegrunder till varför jag gjorde det. Nicke är ju hängiven AIK:are, med märket tatuerat på armen till och med, så är det ju inte för mig. Jag har ju blivit AIK:are när våra söner föddes med några månaders mellanrum och sedan har vi gått på matcher med sönerna, säger Steffo Törnqvist till tidningen.

LÄS MER: De låg bakom värvningen av Jakob Johansson

LÄS MER: Så lyckades Blåvitt locka hem Pontus Wernbloom

”Kallar oss numera för ’The Two Oligarchs’”

Han fortsätter:

– Men jag brinner ju inte på samma sätt som Niklas, även om jag hejar på AIK. Sedan är ju min äldsta kompis Lennart Ekdal och han är ju pappa till Albin Ekdal som spelar med Mikael Lustig i landslaget. Och Albin säger att Lustig är en jäkla trevlig kille. Jag har ju aldrig träffat Lustig, men ”Abbe” har gått i god för honom att det är en jäkla bra kille. Och då tänkte jag: okej då, då får väl grabben komma till Stockholm och AIK.

Sedan Lustig, med spel i bland annat Celtic och Rosenborg på meritlistan, anslöt till AIK kar laget lämnat botten av allsvenskan och enligt Expressen inte släppt in ett enda mål med 33-åringen på planen, och Steffo Törnquist är nöjd med ”Lustig-effekten”.

– Jag och Niklas kallar oss numera för ”The Two Oligarchs” när vi lirar musik tillsammans.

LÄS MER: Idrottsföreningar kan ha fuskat med permitteringsstödet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.