Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: EMMANUEL FOUDROT
Bild: EMMANUEL FOUDROT

Nigeria vägrade lämna hotellet efter VM-uttåget

Efter förlusten i åttondelen mot Tyskland är VM över för Nigeria.
Men på grund av icke utbetalda löner vägrade landslagsspelarna lämna sitt hotell under söndagen.
– Men nu är konflikten löst, säger lagets svenske förbundskapten Thomas Dennerby, samtidigt som en källa till TT uppger att den inte är det.

Efter att Nigeria åkte ut ur åttondelsfinalen mot Tyskland vägrade spelarna att lämna sitt hotell i franska Grenoble, rapporterar flera medier.

Flera spelare har till amerikanska ESPN sagt att det beror uteblivna bonusar från det inhemska fotbollsförbundet, NFF. Något som har hänt även tidigare.

När Nigeria 2016 vann Afrikanska mästerskapen anordnade spelarna en gatudemonstration i huvudstaden Abuja för att protestera mot uteblivna löner. Samma titel vann de även i Sydafrika 2004 och även då genomförde spelarna en hotellstrejk.

Saknar halva lönen

Denna gång rör det sig om två matcher som spelades för två och tre år sedan. Spelarna blev då lovade 26 000 kronor men har bara fått ut hälften.

Enligt spelarna själva ska även NFF ha struntat i att betala ut ersättning för fem av VM-spelarna, något som NFF säger att de har gjort.

Samtidigt säger Nigerias svenska förbundskapten, Thomas Dennerby, att konflikten har lösts, något som dock inte stämmer enligt uppgifter till TT.

– Det är ingenting. Vi är på väg nu. Det är inga konstigheter, säger Dennerby.

Spelarna har lämnat Grenoble men ska fortfarande inte ha fått betalat och NFF hävdar att de kan göra något först när de är tillbaka i Nigeria.

– De här samtalen mellan spelarnas representanter och de styrelsemedlemmar som är här har skett bakom lyckta dörrar. Jag är över huvud taget inte inblandad. Det här är något som är mellan spelarna och förbundet. Jag försöker hålla mig utanför det, säger Dennerby, som själv inte vill berätta om han har blivit tilldelad sin egna lön eller ej.

– Jag har inga kommentarer där. Den frågan tycker jag att du ska ställa till de som kan svara på det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.